Apple'dan iPhone 16 sürprizi: Beklentilerin ötesinde olacak

Apple'dan iPhone 16 sürprizi: Beklentilerin ötesinde olacak

Apple, iPhone 16 serisi ile birlikte tüm iPhone modellerini A17 yerine A18 işlemcisini kullanacak ve Pro serisindeki yüksek performansı tüm modeller yakalayacak.

A+A-

Apple ve tedarik zinciriyle ilgilenen bir analist olan Jeff Pu'ya göre dört iPhone 16 modelinin tümü A18 markalı çiplerle donatılacak. Bu öngörüsünü ilk olarak geçen ay paylaşan Pu, bu hafta Hong Kong merkezli yatırım şirketi Haitong International Securities ile yaptığı bir araştırma notunda konuya tekrar değindi.

Pu son notunda "tüm iPhone 16 modellerinin A18'e sahip olmasını bekliyoruz" dedi ve çiplerin çip üreticisi TSMC'nin ikinci nesil 3nm süreci "N3E" ile üretilmesini beklediğini söyledi. Pu, TSMC'nin birinci nesil 3nm süreci "N3B "yi temel alan iPhone 15 Pro modellerindeki A17 Pro çipinden "geçiş tasarımı" olarak bahsetti.

TSMC'ye göre N3E, N3B'ye kıyasla daha ucuz ve daha iyi verime sahip.

Standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, A16 Bionic çipi kullanıyor. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için A18 çipe geçiş, bu iki modelin A17 markalı çipi atlayacağı anlamına geldiğinden dikkate değer ve benzersiz bir değişiklik olacak.

iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesine hala yaklaşık 11 ay olduğu göz önüne alındığında, Pu muhtemelen burada pazarlama isimleriyle eğitimli bir tahmin yapıyor, bu nedenle Apple'ın gerçekten A18 ve A18 Pro markasıyla ilerleyip ilerlemediğini göreceğiz. Apple'ın iPhone 16 çiplerini son yıllardaki gibi A17 ve A18 Pro olarak markalaması mümkün.

Pu, Apple'ın iPhone 15 Pro modellerinde katı hal düğmeleri planlarından vazgeçtiğini bildiren ilk kaynak oldu. Ayrıca iPhone 15 Pro modellerinin 8 GB RAM ile donatılacağını ve iPhone 15 Pro Max'in iPhone 14 Pro Max'ten daha yüksek bir başlangıç fiyatına sahip olacağını doğru bir şekilde ortaya koydu.

İlgili Haberler