Apple'dan pil kullanımında yüzde 100 geri dönüşüm planı

Apple'dan pil kullanımında yüzde 100 geri dönüşüm planı

Apple'ın bu kararı, 2030'a kadar her ürününü karbon nötr hale getirme hedefinde ilerlemesini sağlıyor

A+A-

Apple, 2025 yılına kadar pillerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanacağını duyurdu. Şirket, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalarını hızlandırdığını belirtti.

Apple tasarımı tüm pillerde 2025'e kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanımını hedefliyor. Ayrıca, 2025 yılına kadar Apple cihazlarında tamamen geri dönüştürülmüş nadir toprak elementleri mıknatıslarda kullanılacak. Apple tasarımı devre kartlarında da yüzde 100 geri dönüştürülmüş lehim kalayı ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplama kullanılacak.

Apple, 2022'de geri dönüştürülmüş metallerin kullanımını önemli ölçüde genişletti. Şirketin tüm alüminyumun üçte ikisinden fazlası, tüm nadir toprak elementlerinin yaklaşık dörtte üçü ve tüm tungstenin yüzde 95'ten fazlası yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemelerden sağlanıyor. Bu hızlı ilerleme, Apple'ı tüm ürünlerini yalnızca geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerle üretme hedefine yaklaştırdı. Şirket, 2030'a kadar her ürününü karbon nötr hale getirme hedefinde ilerlemesini sağlıyor.

İlgili Haberler