Apple'dan siyasilere mektup: iPhone'dan izlenebilirsiniz!

Apple'dan siyasilere mektup: iPhone'dan izlenebilirsiniz!

Apple, Hindistan'ın muhalefet liderini ve diğer politikacıları iPhone hack uyarısı ile şok etti

A+A-

Apple, Hindistan'ın ana muhalefet partisi lideri Rahul Gandhi'ye iPhone'unun devlet destekli saldırıların hedefi olabileceği konusunda bir uyarı gönderdi. Gandhi'nin yanı sıra, diğer yarım düzineden fazla Hintli milletvekili ve bir güvenlik araştırmacısı da aynı uyarıyı aldı.

aa-004.png

iPhone'ları bu şekilde ele geçirmenin maliyeti ve bu konuda yapılan çalışmalar, bu saldırıların neredeyse yalnızca devlet aktörleri, yani hükümetler tarafından gerçekleştirildiğini göstermişti. Bu durumda en bariz şüpheli, muhalif politikacıları ve yaklaşan seçim kampanyası planları hakkında bilgi sahibi olması muhtemel diğer kişileri gözetlemek isteyen Hindistan hükümeti.

Apple, Çin ile olduğu gibi, ülkede hızla artan iPhone üretimini kolaylaştırmak için Hindistan hükümeti ile yakın işbirliğine güveniyor. CEO Tim Cook, Hindistan başbakanı Narendra Modi ile birçok kez şahsen bir araya gelmişti.

Şirket, saldırıları devlet destekli olarak tanımlarken çok hassas ve politik bir dil kullanarak bir devlet tanımlamadı ve yanlış olabileceğini söylemeye dikkat etti.

Öte yandan Apple'ın bu uyarısının, Hindistan'da siyasi gerilimi artırması ve Apple'ı da hassas bir duruma sokması bekleniyor. Şirket, Hindistan hükümeti ile yakın ilişkisini korumak isterken, aynı zamanda muhalefetin güvenliğini sağlamak ve asıl önemlisi marka güvenirliğini korumak için adım atmaya çalışıyor.

 

İlgili Haberler