Apple'ın 1500 TL'lik iPhone kılıfını alan kullanıcılar öfkeli

Apple'ın 1500 TL'lik iPhone kılıfını alan kullanıcılar öfkeli

Apple müşterileri 60 dolarlık yeni 'FineWoven' (Mikro Dokuma Kılıf) iPhone kılıflarını teslim almaya başladı. Ancak ilk tepkiler Apple'ın pek hoşuna gitmeyecek.

A+A-

Apple'ın ilk FineWoven iPhone kılıfları gönderilmeye başlandı ve müşteriler en hafif tabirle pek etkilenmedi.

Apple'ın deri kılıflarının daha çevre dostu bir alternatifi olarak geçtiğimiz hafta Apple'ın yıllık sonbahar açılış konuşmasında duyurulan yeni kılıflar için şimdiden olumsuz eleştiriler yağmaya başladı.

The Verge'den Allison Johnson, FineWoven kılıflarının "kategorik olarak korkunç" olduğunu yazdı.

Johnson "Apple Park'tan aldıktan sonra kılıfları ilk incelediğimizde, Verge baş editörü Nilay Patel bir tanesini eline aldı ve tırnaklarını beş kez üzerinde gezdirdi - ve kumaş üzerinde silinmez çizikler bırakması için tek gereken buydu" diye yazdı. Johnson ayrıca "Parmağımı sürterek kaç kez 'parlatmayı' denediysem de çizikler bir hafta sonra hala orada." dedi.

Gadget ve teknoloji haber sitesi T3'ten Carrie Marshall, kılıfın "daha çok çok ince keçe veya ucuz mücevher kutuları gibi şeylerde aldığınız sahte kadife gibi hissettirdiğini" ve "biraz toz mıknatısı" olduğunu yazdı.

CNET'ten Patrick Holland, FineWoven kılıfın sadece bir hafta sonra MagSafe şarjından kalan dairesel iz gibi "görünür deformasyonları" olduğunu söyledi.

Amazon'da, siyah iPhone 15 Pro Max FineWoven kılıf bu yazı itibariyle dokuz yorumla 1,3 yıldızlı bir derecelendirmeye sahipken, mavi iPhone 15 Pro FineWoven kılıf yedi yorumla 2,6 yıldızlı bir derecelendirmeye sahip.

Bazı müşteriler hayal kırıklıklarını dile getirmek için Reddit'e başvurdu.

Müşterilerden biri "Cuma günü telefonu aldığımda FineWoven kılıfımı ve cüzdanımı geri götürüyorum. Fiyatına göre gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Bunların birkaç gün sonra iyi görüneceğini sanmıyorum" dedi.

Bir başka Reddit kullanıcısı, kasanın üzerindeki şirket logosunun soluk görünümüne atıfta bulunarak "Apple yeniyken neden bu kadar kirli ve soluk görünüyor?" diye yazdı.

Apple, beş renk seçeneği bulunan 60 dolarlık kılıfın %68 oranında geri dönüştürülmüş malzeme içeren dayanıklı kumaştan yapıldığını söylüyor.

FineWoven kılıflar, kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan tek yeni Apple ürünü değil.

Cuma günü mağazalarda yerini alan iPhone 15'i satın almak için hala uzun kuyruklar olsa da, bazı hayranlar yeni serinin önceki iPhone'lardan pek de farklı olmadığını düşünüyor.

Ancak en büyük değişiklik 11 yıl aradan sonra Lightning şarj portundan USB-C'ye geçilmesi oldu. Apple'ın yeni AB yasalarına uymak için benimsemek zorunda kaldığı yeni şarj portu, diğer telefonları şarj etme ve Apple'ın MacBook'ları da dahil olmak üzere diğer birçok cihazın kullandığı bir şarj kablosunu kullanma gibi bazı belirgin avantajlar sunuyor.

İlgili Haberler