Apple'ın iki popüler uygulaması iPad'lerde de kullanılabilecek

Apple'ın iki popüler uygulaması iPad'lerde de kullanılabilecek

Apple, Final Cut Pro ve Logic Pro uygulamalarını bu ayın sonunda iPad'lerde de kullanılabilir hale getirecek.

A+A-

Apple, Final Cut Pro ve Logic Pro uygulamalarını bu ayın sonunda iPad'lerde de kullanılabilir hale getirecek. Apple'ın Final Cut Pro'su en popüler profesyonel video düzenleme uygulamalarından biri, Logic Pro ise profesyonel ses düzenlemeyi hedefliyor. Ancak her iki ürün de piyasaya sürüldüklerinden beri sadece Mac'lerde kullanılabiliyordu. iPad yıllar içinde profesyoneller için en uygun yüksek kaliteli performansı sunacak şekilde geliştikçe ve içerik üreticileri sektörünün önemli bir parçası haline geldikçe, öncelikle bilgisayarlar için tasarlanmış uygulamalar için desteğe duyulan ihtiyaç da arttı. 

Değişiklik  Final Cut Pro ve Logic Pro, iPad'i gerçek bir Mac alternatifi olmaya daha da yaklaştıracak. Apple, her iki yazılımın iPad versiyonunun "yaratıcıların yaratıcılıklarını yeni yollarla ve daha etkin olarak sergilemelerine" olanak tanıyacağını söylüyor. Final Cut Pro ve Logic Pro, Mac düzeyinde performans ve verimlilik sunarken iPadOS'u destekleyen iMovie ve GarageBand gibi yazılımlara katılıyor.

Apple Küresel Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Borchers, kararla ilgili olarak "iPad'in taşınabilirliği, performansı ve dokunmatik arayüzü için tasarlanan güçlü sezgisel araç setiyle Final Cut Pro ve Logic Pro, en iyi mobil stüdyoyu sunacak," dedi.

Yaratıcılar, özellikle de işleri profesyonel düzeyde video ve ses dosyalarını düzenlemek olanlar, Final Cut Pro ve Logic Pro'yu son derece kullanışlı buluyor. Zira iPad için çeşitli video ve ses düzenleme uygulamaları mevcut olsa da bunların neredeyse hiçbiri Final Cut Pro ya da Logic Pro'da olduğu gibi gelişmiş düzenleme araçları sunmuyor. Apple'ın açıklamasına göre, dokunmatik arayüzün Apple Pencil desteği ile düzenleme sürecini her zamankinden daha kolay hale getirecek. İçerik oluşturucular "sadece bir parmak dokunuşuyla Manyetik Zaman Çizelgesi'nde gezinebilir, klipleri taşıyabilir ve hızlı, kare doğruluğuna sahip düzenlemeler yapabilir, Multi-Touch hareketlerinin anındalığı ve sezgiselliğiyle yaratıcılıklarını yeni zirvelere taşıyabilirler."

Final Cut Pro ve Logic Pro'yu iPad'de kullanma koşulları

Final Cut Pro ve Logic Pro'nun iPad'den erişim için abonelik satın alınması gerekiyor. Başka bir deyişle, Final Cut Pro ve Logic Pro'nun iPad sürümleri Mac'teki tek seferlik satın alımların aksine abonelik fiyatlandırması kullanacak. Bu, iPad'de bulunan çoğu abonelik tabanlı uygulamaya benzer ve aynı zamanda uygulamaya abone olduktan sonra, abone olmak için kullandığınız iPad'den farklı bir iPad'e indirebileceğiniz anlamına geliyor.

iPad kullanıcıları Final Cut Pro ve Logic Pro'ya erişmek için uygulama başına aylık 4,99 $ veya yıllık 49,99 $ karşılığında abone olabilecek
 

İlgili Haberler