Apple'ın iki tedarikçisinin patent savaşı

Apple'ın iki tedarikçisinin patent savaşı

Apple'ın iki önemli tedarikçisi iPhone 16'nın kamerası için patent savaşında

A+A-

Apple'ın iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılacak tetraprizma lens için iki önemli tedarikçisi patent savaşına girdi. Şu anda iPhone 15 Pro Max'te kullanılan lensin üreticisi Largan Precision, Çinli lens şirketi Yujingguang'ın rekabetinden endişe duyuyor.

iPhone 15 Pro Max'te kullanılan 5x telefoto lens, amiral gemisi modelin en önemli özelliklerinden biri. Lens düzeneğinin çoğunun dışarıya fazla çıkmaması için kasanın içine açılı olarak oturduğu periskop tasarımını kullanan lens, Apple'ın tetraprizma lens olarak adlandırdığı özel bir tasarıma sahip.

Tek bir 90 derecelik prizma yerine, tetraprizma lens, ışığı zig-zag bir yolda bükmek için toplam dört prizmaya sahip ve bu montajın toplam uzunluğunu azaltıyor.

Largan Precision, tetraprizma lensin tasarımını veya üretim sürecini koruyan patentlere sahip olduğunu iddia ediyor. Çinli rakip Yujingguang ise Apple'ın ikinci bir tetraprizma lens tedarikçisi olarak sürece dahil olmak istiyor.

Patently Apple'ın haberine göre, Largan, Yujingguang'ın tetraprizma lensi üretmesini engellemek amacıyla yasal yollara başvurdu.

Largan, patentli teknolojileri nedeniyle Yujingguang'ın Apple'ın tedarik zincirine tetraprizma zoom lens tedarikçisi olarak girmesini durdurmak veya engellemek istiyor.

Ancak açılan davanın ardında başka nedenler olup olmadığı şu an için bilinmiyor. UDN dava odağını iPhone'un zoom lensi ile sınırlamış durumda.

Largan Precision ve Yujingguang arasındaki patent savaşının sonucu, iPhone 16 modellerinin kamera özellikleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

İlgili Haberler