Apple'ın iPhone'u, pazardaki daralmadan daha az etkilendi

Apple'ın iPhone'u, pazardaki daralmadan daha az etkilendi

Apple, küresel akıllı telefon pazarındaki düşüşe rağmen zirvede kalmaya devam ediyor

A+A-

Küresel akıllı telefon pazarının son on yılın en düşük seviyesine gerilerken, Apple'ın iPhone'u bundan en az etkilenen ürün oldu. Apple'ın, 2023 yılının 3. çeyreğinde pazar payı %16'ya düştü ancak bu, diğer büyük satıcıların yaşadığı düşüşlerden daha az oldu.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan bir rapora göre, küresel akıllı telefon satışları 2023'ün 3. çeyreğinde bir önceki yıla göre %8 azaldı.

Ancak, Apple'ın iPhone'larında bu düşüş daha az oldu. Apple'ın akıllı telefon pazar payı, 2022'nin 3. çeyreğinde %17'den 2023'ün 3. çeyreğinde %16'ya geriledi.

Bu düşüşün nedeni, iPhone 15 serisinin "sınırlı kullanılabilirliği" olarak gösteriliyor. Apple, iPhone 15 serisini 2023'ün 2. çeyreğinde piyasaya sürdü, ancak bu modeller, diğer büyük satıcıların piyasaya sürdüğü modellerden daha geç piyasaya sürüldü.

Samsung %20 ile ilk sırada yer alırken, Xiaomi, Oppo ve Vivo sırasıyla %12, %10 ve %8 ile Apple'ın arkasında yer alıyor.

Counterpoint, 4. çeyrekte pazarın ivme kazanmasını ve yıllık düşüş serisini durdurmasını bekliyor. Hindistan'daki festival sezonu satışları, Çin'deki 11.11 satış etkinliği, batıdaki tatil satışları ve tüm bölgelerdeki yıl sonu promosyonları, bu büyümeye katkıda bulunabilir.

Ancak, Counterpoint, 2023 yılının tamamında pazarın düşüş göstermesini ve bunun da "son on yılın en düşük seviyesi" olmasını bekliyor. Bunun sorumlusu olarak da "özellikle gelişmiş pazarlarda cihaz değiştirme modellerinde yaşanan değişim" gösteriliyor.

 

İlgili Haberler