Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq dünkü düşüş sonrası bugün nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq dünkü düşüş sonrası bugün nasıl açılacak?

ABD Vadeli İşlemleri Enflasyon Endişelerinin Ardından Toparlanıyor

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri, enflasyon endişelerinin tetiklediği dünkü gerilemenin ardından Çarşamba günü yükselişe geçti. Federal Rezerv'in faiz oranlarını yıl sonuna kadar erteleyeceğine dair beklentilerin biraz güçlenmesi toparlanmayı tetikledi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama (^DJI) vadeli işlemleri %0,2 artışla Mart 2022'den bu yana en kötü performansının ardından toparlanma sinyali verdi. S&P 500 (^GSPC) vadeli işlemleri %0,4, Nasdaq 100 (^NDX) vadeli işlemleri ise %0,5 yükseldi.

Dün açıklanan yüksek enflasyon verilerinin ilk şokundan sonra yatırımcılar arasında sakinlik hakim. Federal Rezerv'in faiz artışlarını ertelemesi ve ani bir ekonomik yavaşlamayı önlemesi ihtimali genel olarak kabul görüyor.

Microsoft (MSFT) ve Apple (AAPL) gibi büyük teknoloji hisseleri piyasa öncesi işlemlerde toparlanıyor. 10 yıllık Hazine getirisi (^TNX) %4,29 civarında seyrediyor.

Günün ilerleyen saatlerinde Federal Rezerv yetkilileri Austan Goolsbee ve Michael Barr'ın açıklamaları faiz artışlarının zamanlamasına dair tartışmaları alevlendirebilir.

Piyasa Cisco (CSCO), Kraft Heinz (KHC) ve Occidental (OXY) gibi şirketlerin kazanç raporlarını bekliyor.

 

 

İlgili Haberler