Apple'ın Oscar adayı filmi artık dijital platformlarda

Apple'ın Oscar adayı filmi artık dijital platformlarda

Apple'ın Oscar adayı filmi 'Killers of the Flower Moon' yarından itibaren dijital platformlarda

A+A-

Apple bugün yaptığı açıklamada, Oscar adayı filmi Killers of the Flower Moon'un (başrollerinde Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Lily Gladstone) yarından itibaren 100'den fazla ülkede "önde gelen dijital perakendecilerde" satın alınabileceğini veya kiralanabileceğini duyurdu.

Bu, filmin Apple TV+'ta izlenmeye başlamadan önce Apple TV Store ya da diğer VOD servisleri aracılığıyla satın alınabileceği ya da kiralanabileceği anlamına geliyor. Resmi bir yayın tarihi ise henüz açıklanmadı.

Killers of the Flower Moon, Apple'ın büyük bütçeli orijinal filmler bölümü için yeni bir stratejinin başlangıcı.

Ekim ayında dünyanın dört bir yanındaki sinemalarda gösterime giren Killers of the Flower Moon, artık diğer stüdyo filmleri gibi dijital olarak kiralanabilecek ya da satın alınabilecek ve 45 günlük bir gösterim süresi olacak. Apple, sinema ve PVOD yayınları için Paramount ile ortaklık kurdu. Film daha sonra yalnızca Apple TV+ akış hizmetinde yayınlanacak.

Sinemada gösterime girmesi Apple'ın filmin bilinirliğini artırmasına ve 250 milyon dolarlık yapım bütçesinin bir kısmını telafi etmesine olanak tandı. Dijital mağazada yayınlanması da filmin farkındalığını artıracak ve sadece Apple'ın abonelik hizmetinin ödeme duvarının arkasında kalmayacağı anlamına geliyor.

Oscar adaylığı filmin başarısına katkı sağlayacak

Killers of the Flower Moon şu ana kadar dünya çapında sinemalarda yaklaşık 150 milyon dolar bilet satışı gerçekleştirdi. Aynı zamanda ödül sezonunun da iddialı adaylarından biri olan filmin önümüzdeki Oscar ödüllerinde çok sayıda adaylık kazanması ve başrol oyuncusu Lily Gladstone'un En İyi Kadın Oyuncu adayları arasında yer alması bekleniyor.

İlgili Haberler