Apple'ın pazar payı akıllı telefon satışları düşmesine rağmen artıyor

Apple'ın pazar payı akıllı telefon satışları düşmesine rağmen artıyor

Akıllı telefon satışları küresel düzeyde azalsa da Apple satışlarını artırıyor

A+A-

Küresel akıllı telefon satışları en düşük seviyeye inerken Apple'ın pazar payı artıyor. Counterpoint Research, 2023 yılında akıllı telefon sevkiyatlarında on yılın en düşük seviyesinin görüleceğini, ancak Apple'ın dünyanın en büyük satıcısı olmaya yaklaştığını iddia ediyor.

Counterpoint, Temmuz ayındaki inanılmaz derecede kötü bir akıllı telefon pazarı raporunun ardından, 2023'ün geri kalanı için görünümün son on yılın en düşük satışlarını göreceğini söylüyor. Analistler bir önceki yıla göre %6'lık bir düşüşle 1,15 milyar cihaza gerileyeceğini tahmin ediyor.

Ancak, dünya ekonomisi etkilense bile, iPhone gibi premium akıllı telefonlar daha düşük maliyetli modellerden daha başarılı olduğunu kanıtlıyor. Sonuç olarak Apple payını arttırıyor.

Counterpoint Research Kuzey Amerika Araştırma Direktörü Jeff Fieldhack yaptığı açıklamada, "Ekonomide yaşananlar ile tüketicilerin telefon satın alması arasında bir ayrışma var,Bu yıl şimdiye kadar tüm operatörlerde rekor düzeyde düşük yükseltmeler oldu," dedi.

Fieldhack konu hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak 4. çeyreği ilgiyle izliyoruz çünkü iPhone 15 lansmanı operatörlerin yüksek değerli müşterileri çalması için bir fırsat. "Ve bu büyük iPhone 12 yüklü tabanı kapmak için promosyonlar agresif olacak ve Apple'ı iyi bir noktada bırakacak."

Apple'ın iPhone 15'i Eylül ayında duyurması bekleniyor.

İlgili Haberler