Apple, lansman öncesi iPhone 15 üretimini azaltacak

Apple, lansman öncesi iPhone 15 üretimini azaltacak

Resmi lansman öncesinde iPhone 15 üretiminin azaltılacağı öngörülüyor.

A+A-

Apple'ın önümüzdeki ay iPhone 15'i duyurması bekleniyor. Ancak, şirketin ekran ve kameralar gibi bazı bileşenlerin seri üretimiyle ilgili bazı sorunlar yaşadığını iddia eden birçok söylenti var. Her şey iPhone 15'in Eylül ayında duyurulacağına işaret etse de analist Jeff Pu, Apple'ın yeni telefonların üretimini şimdiden azalttığına inanıyor.

Apple iPhone 15 üretimini azaltıyor

Pu, Apple'ın yıl sonuna kadar 77 milyon adet iPhone 15 üretmesinin beklendiğini belirtiyor. Daha önce şirketin yaklaşık 83 milyon adet iPhone 15 sevk edeceği tahmin ediliyordu. Analiste göre bu beklentinin arkasında iki ana neden var.

İlk olarak analist, tedarik sorunlarının iPhone 15'in seri üretimini etkilemesinin hala muhtemel olduğunu açıklıyor. Özellikle Sony'nin kamera sensörlerinin, Pro modelleri için yeni titanyum çerçevenin ve daha ince çerçeveli yeni ekranın yeni telefonların üretimini geciktirebileceğinden bahsediyor.

Pu aynı zamanda, Apple'ın "talep endişeleri" nedeniyle satış tahminlerini ayarladığına da inanıyor.

Söylentilere göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max öncekilerden daha pahalı olacak ve bu da daha düşük taleple sonuçlanabilir. Analist, "Lansmandan önce üretim planının kesilmesi olumlu bir sinyal değil ve iPhone 15 Pro Max için potansiyel fiyat artışı da nihai talebi azaltabilir," diyor.

Apple, 2023 mali yılının 3. çeyreği için iPhone satış gelirlerinde 40,67 milyar dolardan 39,67 milyar dolara bir düşüş açıklamıştı. Apple CEO'su Tim Cook yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede, şirketin diğer bazı bölgelerde daha iyi sonuçlar elde etmesine rağmen ana pazarı olan ABD'de daha az iPhone sattığını doğrulamıştı.

iPhone 16'nın piyasaya sürülmesine daha uzun bir süre olsa da, Apple'ın iPhone 15'i duyurmak için 12 veya 13 Eylül'de özel bir etkinlik düzenleyeceği söyleniyor.

İlgili Haberler