Apple'ın son bombası gün sayıyor: iPad Air'in en büyüğü yolda

Apple'ın son bombası gün sayıyor: iPad Air'in en büyüğü yolda

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, gelecek yıl tamamen yenilenecek iPad serisine 12,9 inç büyüklüğünde yeni bir iPad Air ekleyecek ve Apple'ın lansman yol haritasında iki iPad Air modeli öncelikli olacak.

A+A-

Apple analisti Ming-Chi Kuo, son görünümünde Apple'ın bu yıl iPad serisindeki hareket eksikliğini, 2024'ün ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi planlanan yeni çiplerle yenilenmiş 10.9 inç ve yeni 12.9 inç iPad Air'den başlayarak mevcut tüm modelleri güncelleyerek telafi edeceğini öngörüyor.

Kuo, daha önce söylentileri çıkan yepyeni 12,9 inç iPad Air'in Apple'ın mevcut iPad Pro modellerindeki mini LED teknolojisinden yoksun bir LCD ekrana sahip olacağını, ancak aynı oksit arka panelden yararlanacağını söylüyor. Bu da mevcut 10.9 inç iPad Air'den daha iyi bir ekran performansı sunacak.

Sırada bir süredir dedikodusu yapılan OLED iPad Pro modelleri var. Apple, ikinci çeyrekte yeniden tasarlanmış bir kasaya ve yeni M3 çipe sahip yeni bir 11 inç ve 13 inç iPad Pro piyasaya sürecek.

Kuo, Apple'ın 2024 üretim yol haritasında son olarak yeni bir iPad mini ve Apple'ın en uygun fiyatlı tabletinin yeni bir versiyonu olan 11. nesil iPad'in yer alacağına inanıyor. 

Kuo, bu değişikliklerin iPad sevkiyatlarında bu yıla kıyasla sadece mütevazı artışlar sağlayacağına inanıyor ve 2023'e kıyasla 2024'te yaklaşık 52-54 milyon ünite öngörüyor. Böyle bir artış, Apple'ın pandemi sırasında 2022'de gönderdiği 63 milyon iPad'lik zirvenin çok uzağında kalıyor.

Bloomberg'den Mark Gurman da kısa süre önce Apple'ın 2024 yılı boyunca tüm iPad serisini güncelleyeceğini öne sürdü, ancak onun zaman çizelgesi tahmini Kuo'dan biraz farklı ve daha büyük yeni bir iPad Air'den bahsetmiyor.

Gurman daha önce alt ve orta sınıf iPad'lerin Mart 2024 gibi erken bir tarihte güncellenebileceğini bildirirken, M3 çipli ve OLED ekranlı yeni 11 inç ve 13 inç iPad Pro modellerinin 2024'ün ilk yarısında piyasaya sürülmesini bekliyor. Bir sonraki iPad Air ve iPad mini'nin sırasıyla M2 ve A16 Bionic çiplerle donatılması muhtemel.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler