Apple ve BlackRock CEO'su da Jinping'in yemeğine katılacak

Apple ve BlackRock CEO'su da Jinping'in yemeğine katılacak

Apple CEO'su Tim Cook ve BlackRock CEO'su Larry Fink, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in düzenlediği özel akşam yemeğine katılacak.

A+A-

Apple CEO'su Tim Cook ve BlackRock CEO'su Larry Fink de dahil olmak üzere ABD'li iş dünyasının önde gelen isimlerinin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Çarşamba günü San Francisco'da vereceği akşam yemeğine katılacağı bildirildi.

Akşam yemeği, Çin'in yabancı yatırımları çekme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Çin, küresel büyümeyi teşvik etmesi beklenen salgın sonrası yeniden açılışın başarısız olmasının ardından, ekonomisini canlandırmak için yabancı sermayeye ihtiyaç duyuyor.

Etkinliğe katılacak diğer ABD'li iş liderleri arasında Blackstone CEO'su Steve Schwarzman, Visa CEO'su Ryan McInerney ve Pfizer CEO'su Albert Bourla yer alıyor.

Toplantıda, Xi Jinping, Çin'in ekonomik fırsatlarını ve yatırımcılar için sağladığı cazip koşulları iş liderlerine anlatacak.

Xi Jinping, akşam yemeğine katılmadan önce ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek. İki lider, ikili ilişkilerini geliştirmek ve küresel sorunları ele almak için bir araya gelecek.

İlgili Haberler