Apple'ın Vision Pro'suna Meta'dan dişli rakip geldi

Apple'ın Vision Pro'suna Meta'dan dişli rakip geldi

Teknoloji devi Apple'ın geliştirdiği artırılmış gerçeklik başlığı Vision Pro'ya yeni bir rakip çıktı. Meta'nın geliştirdiği Quest 3 kulaklık ve kontrol kollarını ortadan kaldırıp, AR gözlüğünü sadece el ve göz hareketleriyle kontrol etmeyi hedefliyor.

A+A-

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın sanal ve artırılmış gerçeklik alanında yaptığı yenilikler son zamanlarda büyük ilgi çekiyor. Teknoloji şirketleri de bu alandaki açığı görerek yatırımlarını buraya kaydırıyor. Meta, Apple Vision Pro'ya rakip olabilecek bir sanal gerçeklik gözlüğü üretecek. Meta, böylelikle sanal gerçeklik gözlüğü piyasasında sağlam bir yer edinmeyi amaçlıyor.

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple, hatırlanacağı üzere bu sene Haziran ayında sanal gerçeklik gözlüğünü "Apple Worldwide Developers Conference" etkinliğinde tanıtmıştı. Apple'a göre Vision Pro, dijital ortam ile gerçek dünyayı birleştiriyor.

Meta'nın Quest 3'ü, Vision Pro'nun maliyetinden yüzde 15 daha düşük olması planlanıyor. Meta, bunu kulaklık ve kontrol kolu eklemeden maliyeti düşürerek yapacak. Şirket, AR gözlüğü sadece el ve göz hareketleriyle kontrol etmeyi hedefliyor. VR dünyasına farklı bir giriş yapmak isteyen Meta'nın, geliştireceği AR gözlüğünde Vision Pro'dan ilham alacağı düşünülüyor.

İlgili Haberler