Arjantin borç müzakerelerinin süresini uzattı

Arjantin borç müzakerelerinin süresini uzattı

Arjantin borç müzakerelerinin süresini uzattı, teklifi yumuşatabilir

A+A-

Arjantin, önceki bir teklifin bazı yatırımcılar tarafından yetersiz görülmesinin ardından Pazartesi günü yaptığı açıklamada, alacaklılarıyla müzakere etme tarihini 12 Haziran'a kadar uzattığını ve en son yeniden yapılandırma teklifini cazip hale getirebileceğini belirtti..
 Hükümet yaptığı açıklamada, “borç sürdürülebilirlik hedeflerinden ödün vermeden yatırımcı desteğini en üst düzeye çıkarmak amacıyla” teklifinde “ek düzenlemeleri” değerlendirdiğin vurguladı.

Ekonomi Bakanı Martin Guzman ayrıca, "Teklife son değişiklikler üzerinde çalışıyoruz, ancak ayarlama için kalan marj küçük" dedi. .
 Hükümet, uzun bir durgunluk ve para biriminin değer kaybıyla ??sürdürülemez hale gelen 65 milyar dolarlık tahvili yenilemek istiyor. Arjantin, 22 Mayıs'ta temerrüde düştü.
Şu anki teklif ülkeyi sürdürülebilir bir borç yönetimi yoluna sokacağını ve Arjantin'in bunu iyileştirmek için çok az yeri olduğunu belirten Uluslararası Para Fonu'ndan destek aldı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.