Aselsan hisselerini çalışanları da almadı

Aselsan hisselerini çalışanları da almadı

Savunma sanayi şirketi Aselsan'ın ikincil halka arzı (SPO) tamamlandı. Ancak, halka arz ile ilgili bazı ayrıntılar soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. 

A+A-

Savunma sanayi şirketi Aselsan'ın ikincil halka arzı (SPO) tamamlandı. Ancak, halka arz ile ilgili bazı ayrıntılar soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. 

Birim fiyatın 21.35 TL olduğu ve 31 Mayıs-1Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama sürecinde daha önce duyurusu yapılan 140 milyon lira nominal değerli payların tamamının satışı yapıldı. 

Ancak satış tutarının önemli kısmı bu tür halka arzlarda önemli olan kurumsal yatırımcılara değil, bireysel yerli yatırımcılara yapılabildi. Yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtılan pay sayısı başlangıçta planlanan tahsis tutarının çok altında kaldı

Aselsan'ın ikincil halka arzında yurtiçi kurumsal yatırımcılara 42 milyon TL nominal değerli hisse satışı tahsisi planlanmasına rağmen gelen talep 26 milyon 130 bin 488 TL ile sınırlı kaldı ve bu talebin hepsi karşılandı. Aynı şekilde, yurt dışı kurumsal yatırımcılara 56 milyon TL nominal değerli hisse tahsisi planmasına rağmen gelen talep 28 milyon 195 bin 892 seviyesinde kaldı. 

Bir diğer ilginç nokta ise şirket çalışanlarının dahi kendilerine tahsis edilen Aselsan hisselerine ilgi göstermemeleri oldu. Şirket çalışanlarına 1 milyon 400 bin TL nominal değerli hisse tahsis edilmesine rağmen çalışanlardan gelen talep 457 bin 39'da sınırlı kaldı. Bunun da 451 bin 652 TL nominal değerli kısmı ancak satıldı.

Aselsan'ın ikincil halka arzında yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılar ile şirket çalışanlarına tahsisi planlanan miktarın altında kalınması nedeniyle arada kalan fark yurt içi bireysel yatırımcı ile tamamlandı. 

Bugün Reuters kaynaklı bir haberde, Aselsan'ın ikincil halka arzının cuma günü sona erdiği, talebin halka arzın tamamlanmasını sağlayacak düzeyde olduğu ancak piyasada hissenin iyi şekilde işlem görecek nitelikte olmadığı belirtilmişti.  

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.