Asgari ücret açıklandı

Asgari ücret açıklandı

Asgari ücret resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin merakla beklediği yeni asgari ücreti kamuoyuyla paylaştı. İşte yeni asgari ücret...

A+A-

1 Aralık 2021'de ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptığı toplantı sona erdi. 2825 TL olan asgari ücret 4250 tl oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili şunları söyledi.

"Bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıyla nihai karar aşamasına gelindi. Komisyon asgari ücretin 4 bin lira üzerinde olması görüşünü bildirdi. Asgari ücret yüzde 50 artışla 4 bin 250 TL oldu. Bazı sıkıntılarımız var ama bunları aşacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Son dönemdeki döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı ortaya çıkan fahiş fiyat artışlarına da en kısa sürede son vermeye hazırız. Önümüzdeki dönem hayata geçireceğimiz yeni önlemlerle bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisi yılbaşı itibariyle kaldırılıyor. Bu iki verginin kalkmasıyla işveren kesimini 450 liralık maliyetten kurtarıyoruz."

Erdoğan'ın açıklamalarından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin söz aldı.

Bilgin şunları söyledi: Komisyon çalışmalarında taraflara teşekkür ediyoruz. Sosyal politikalarla dayanışmayı ve sosyal barışı korumak çok önemlidir. Asgari ücret de bu işlevleri yerine getiren bir kurumdur.

Bilgin'in sözlerinin ardından Türk-İş adına Pevrul Kavlak konuştu:

Kavlak şunları söyledi: Zorlu ve iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmanın emekçileri tatmin edeceğini düşünüyorum.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol konuşmasında "Uzun süren bir görüşme süreci oldu. Bu sene daha zorlu oldu. Çalışan, işveren devlet üçlü sac ayağını pozitif ortamda kurduk" dedi.

İlgili Haberler