Astra Zeneca'ya aşı için 1 milyar dolar

Astra Zeneca'ya aşı için 1 milyar dolar

Astra Zeneca Plc. Oxford Üniversitesi ile birlikte Covid-19 aşısı geliştirmek için ABD'den 1 milyar dolardan fazla fon aldı

A+A-

Astra Zeneca Plc. Oxford Üniversitesi ile birlikte Covid-19 aşısı geliştirmek için ABD'den 1 milyar dolardan fazla fon aldı ve 400 milyon doz için tedarik anlaşması olduğunu bildirdi.

Cambridge merkezli şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltereli ilaç üreticisi ABD Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu'ndan fon aldı ve 1 milyar doz yapma kapasitesini sağladı. Aşının başarılı bir şekilde üretimi küresel anlamda ekonomilerin karantina süreci ile yaşadığı gerilemenin durması için kilit konumda bulunuyor.

Dünya genelindeki ilaç üreticileri pandemi ile mücadele edebilmek için üretim kapasitelerini artırtmaya çalışıyor.

Astra Zeneca aşınınnEylül'e kadar hazır olmasını beklediğini bildirdi

ABD Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu aynı zamanda Fransız farmasötik devi Sanofi'ye de fon sağladı. Sanofi CEO'su Paul Hudson geçtiğimiz hafta Bloomberg News ile gerçekleştirdiği röportajda aşının başarılı bir şekilde üretilmesi durumunda yüksek olasılıkla ilk tedariğin Amerikalara sağlanacağını bildirmişti. Sanofi ardından aşının her yerde kullanılabileceğini bildirdi.

Astra Zeneca CEO'su Pascal Soriot aşının İngiltere'de tedarikini sağlamak Astra Zeneca'nın birincil önceliğidir" şeklinde açıklamada bulundu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, pandemi sırasında herhangi bir kar amacı gütmeden aşının dünyanın her yerine eşit bir şekilde tedarikinin sağlanması için çalışıldığı belirtildi.

Astra Zeneca Eylül itibariyle Birlşik Krallık2ta otuz milyon doz aşının hazır olacağını ve bu yıl yüz milyon doz hazırlamayı planladıklarını bildirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.