Asya borsaları Fed'in faiz kararı öncesi 'yeşil' yaktı

Asya borsaları Fed'in faiz kararı öncesi 'yeşil' yaktı

Asya piyasaları Fed'in faiz kararı öncesinde yükselişte; Çin kredi faiz oranlarını sabit tuttu.

A+A-

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın faiz oranı kararını beklerken Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikasındaki çığır açıcı değişikliğini sindirmesiyle yükseldi.

Salı günü BOJ, faiz oranlarını 17 yıl sonra ilk kez artırdı ve getiri eğrisi kontrol politikasını iptal ederek Nikkei'yi neredeyse iki haftadan beri ilk kez 40 bin seviyesinin üzerine çıkardı.

Çin Merkez Bankası, bir ve beş yıllık kredi faiz oranlarını sırasıyla yüzde 3,45 ve yüzde 3,95'te değiştirmedi. Bir yıllık LPR, çoğu hane ve şirket kredisi için sabit nokta görevi görürken, beş yıllık LPR, çoğu mülk ipoteği için referans noktasıdır.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi önceki düşüşlerini tersine çevirerek yüzde 0,60 yükselirken, Çin CSI 300 endeksi de düşük açılıştan sonra yaklaşık yüzde 0,20 yükseldi.

Hong Kong Salı günü hükümete muhalefeti bastırma konusunda daha fazla yetki veren yeni bir güvenlik yasasını kabul etti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 endeksi, ülke merkez bankasının art arda üçüncü toplantısında faiz oranlarını yüzde 4,35'te tutmasından bir gün sonra yatay seyretti.

Japonya'nın Nikkei 22 resmi tatil nedeniyle kapalı.

İlgili Haberler