AT&T'nin piyasa değeri eridi, 20 yılın dibini gördü

AT&T'nin piyasa değeri eridi, 20 yılın dibini gördü

ABD'nin önde gelen telekom operatörlerinden AT&T, faturalarını ödemeyi erteleyen abonelerinin de etkisiyle 2002 yılından bu yana hisselerinde en büyük değer kaybını yaşıyor.

A+A-

AT&T Inc. bazı müşterilerin telefon faturalarını ödemeyi ertelediğini söylemesinin ardından, kablosuz operatörün bu yıl ücretsiz nakit akışı tahminininde 2 milyar dolar düşüş yaşandı. Bu rakam son 20 yılın en büyük düşüşüne işaret ediyor.

Tüketicilerin ödemelerini geciktirmesinin yarattığı ekonomik baskı, yeni telefonlarda yapılan büyük indirimler ve ağ ekipmanlarına yapılan yüksek harcamalar nedeniyle şirketin karşı karşıya olduğu baskıyı artırıyor.

AT&T hisseleri, 2002'den bu yana en büyük düşüş olan yüzde 11'lik değer kaybı yaşadı.

Şirketten perşembe günü yapılan açıklamada 2022'de 14 milyar dolarlık serbest nakit akışı beklediğini belirtildi.

Yaşanan farkın yaklaşık 1 milyar dolarlık kısmı “müşteri tahsilatlarının zamanlamasına” bağlandı.

AT&T, Mayıs ayında eski mobil ödeme paketlerindeki fiyatları hat başına 6 dolar artırmıştı.

Wolfe Research analisti Peter Supino “Tüketicilerin faturaları daha yavaş ödediğini duyduğuma şaşırmadım; zaten daha yüksek gıda ve enerji fiyatları ile mücadele ediyorlar” dedi.

Şirket, ikinci çeyrekte 813 bin aylık telefon abonesi ekledi. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin ortalama tahmini 554 bin olarak gerçekleşmişti.

Son fiyat artışları ve abone kazanımları, şirketin tüm yıl boyunca kablosuz hizmet geliri büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 4,5 ila yüzde 5 aralığına yükseltmesini sağlarken, İcra Kurulu Başkanı John Stankey “Yine de bu fiyat artışları maliyetleri tam olarak karşılamıyor” diye konuştu.

Stankey, daha yüksek borç ve daha yavaş ödemelerin devam etmesini beklediğini, müşterilerin sonunda faturalarını ödediğini, ancak zamanında yapılan ödemenin yavaşladığını söyledi.

AT&T, ikinci çeyrekte 316 bin yeni fiber genişbant müşterisi ekleyerek, yılın ilk üç ayında eklenen 289 bin abone sayısını geçerek şirkete toplam 6,6 milyon fiber müşteri kazandırdı.

Telekomünikasyon devi, Discovery anlaşmasından elde edilen gelirin çoğunu, net borcunu çeyrekte 37 milyar dolar azaltarak 132 milyar dolara düşürmek için kullanmıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler