Avrupa borsaları haftaya yatay başladı - 8 Mayıs 2023

Avrupa borsaları haftaya yatay başladı - 8 Mayıs 2023

Haftaya yatay başlayan Avrupa borsalarının gündemi bu hafta yoğun olacak

A+A-

Avrupa endeksleri, haftaya yatay bir seyirle başlarken, yatırımcılar ıbu hafta daha fazla şirket karı, ekonomik veri ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı bekliyor. Pazartesi günü piyasalar açıldığında Fransa'da CAC 40, Alman DAX ve İtalyan FTSE endeksleri, yatay çizginin hafif altında seyrediyordu. İngiltere'nin FTSE 100 endeksi ise Kral Charles III'ün taç giyme töreni nedeniyle resmi tatil dolayısıyla kapalı.

Piyasa oyuncuları, haftalardır enflasyon ve faiz oranları konusundaki endişelerle baş etmeye çalışıyor. İngiltere Merkez Bankası, Perşembe günü bir faiz belirleme toplantısı gerçekleştirecek. Geçen hafta hem Federal Rezerv hem de Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını çeyrek puan artırırken, birçok kişi yaz ayları boyunca Amerikan Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmeye başlamasını bekliyor.

İtalya'nın Banca Monte Dei Paschi bankası, İtalyan Hazinesi'nin bankadaki yüzde 64'lük payını azaltmaya açık olduğuna dair bir raporun ardından erken işlemlerde yüzde 2,7 artış kaydetti.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü büyük ölçüde yükselirken, sadece Japonya'nın Nikkei 225 endeksi düşüş yaşadı. Japonya'nın Mart ayı para politikası toplantısı tutanakları, yönetim kurulu üyelerinin beklenenden daha hızlı bir enflasyon artışı konusunda endişeli olduğunu gösterdi.

ABD vadeli işlemleri Pazartesi günü yatay seyirde. Yatırımcıların dikkati bu hafta Çarşamba günü açıklanacak olan Nisan ayı tüketici fiyat endeksi ve Perşembe günü üretici fiyat endeksinde olacak.

 

İlgili Haberler