Avrupa borsaları son 3 ayın en düşüğüne geriledi

Avrupa borsaları son 3 ayın en düşüğüne geriledi

Avrupa hisseleri faiz artırımı endişeleriyle yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Avrupa hisseleri Perşembe günü yaklaşık üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi, büyük merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceği endişesiyle %1,0 düşerek dördüncü seansını da düşüşle tamamladı. İngiltere'nin FTSE 100 endeksi %0,9 değer kaybetti.

BoE, enflasyon verilerinin yine beklenenden yüksek gelmesinden bir gün sonra faiz oranlarını üst üste on üçüncü kez artırmaya hazırlanıyor, ancak bahisler 25 baz puanlık (bps) ve 50 baz puanlık artış arasında neredeyse eşit olarak bölündü.

İsviçre Merkez Bankası Perşembe günü politika faiz oranını 25 baz puan artırarak yapışkan enflasyonla mücadelesini sürdürdü ve daha fazla sıkılaştırma için açık kapı bıraktı.

Bazı Avrupa Merkez Bankaları (ECB) politika yapıcıları Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, Euro bölgesi enflasyonunun inatçı olduğunu ve kısmen olağanüstü sıkı bir işgücü piyasası nedeniyle kontrol altına alınması için uzun bir süre yüksek faiz oranları gerektirebileceğini söyledi.

Banka hisseleri %1,8 gerileyerek yaklaşık bir ayın en kötü seansını geçirirken, teknoloji hisseleri %1,1 düştü. Avrupa otomobil sektörü %1,5 değer kaybetti.

Novo Nordisk (NYSE:NVO) hisseleri, Avrupa Birliği'nin ilaç gözlemcisinin geçen ay birkaç ilacı için tiroid kanseri güvenlik sinyalini yükselttiğini açıklamasıyla %2,9 düştü.

Ocado (LON:OCDO) Group, The Times'ın şirkete yönelik olası bir teklif ilgisinden bahsetmesinin ardından %17,4 artışla STOXX 600'ün zirvesine yükseldi. Ocado'nun bir sözcüsü hisselerdeki ralli hakkında yorum yapmayı reddetti.

SES SA, Intelsat ile birleşme görüşmelerini durdurduğunu açıklamasının ardından %5,3 yükseldi.

STOXX 600, yüksek faiz oranları, yatırımcı tercihlerinin değer odaklı hisse senetlerinden uzaklaşması ve Çin'deki toparlanmanın hayal kırıklığı yaratması nedeniyle yılın ilk çeyreğindeki ivmesini kaybederek Haziran ayını cansız bir şekilde kapatma yolunda ilerliyor.

İlgili Haberler