S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones Powell'ın işaretiyle vadeli işlemlerde geriledi

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones Powell'ın işaretiyle vadeli işlemlerde geriledi

Vadeli işlemler, Powell'ın daha fazla faiz artırımına işaret etmesinin ardından düşüşe geçti

A+A-

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın dün faiz artırımları konusundaki şahin tutumunu sürdüren açıklamalarının ardından geriledi. Yatırımcılar Powell'ın Senato komitesi önündeki ikinci gün ifadesini bekliyor.

Dow e-minis 58 puan ya da %0,17, S&P 500 e-minis 8,75 puan ya da %0,2 ve Nasdaq 100 e-minis 35 puan ya da %0,23 düşüş gösterdi.

Powell, Çarşamba günü Washington'da milletvekillerine yaptığı konuşmada, ekonominin mevcut yönde devam etmesi halinde merkez bankasının daha fazla faiz artışına gitme görünümünün "oldukça iyi bir karar" olduğunu söylemişti.

Ancak, CME FedWatch aracına göre, finansal piyasalar hala Temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artışını fiyatlıyor ve bundan sonra başka bir artış yapılmayacağını umuyor.

Dünkü seanslarda, Powell'ın Fed'in enflasyon hedefini güçlendirmesinin ardından megacap şirketlerin hisselerindeki satış baskısıyla endekslerde kayıp üçüncü gününe girmişti.

Powell'ın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi önünde yerel saat ile saat 10'da vereceği ikinci gün ifadesi öncesinde, 2 ve 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirileri yükselişe geçti. 

Yatırımcılar ayrıca 17 Haziran'da sona eren haftaya ilişkin ilk işsizlik başvurularını ve günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak konut satışları verilerini takip ederken, piyasalar açıldıktan sonra konuşacak üç Fed politika yapıcısının yorumlarını da bekleyecek.

Micrsoft haricinde, tüm büyük teknoloji ve büyüme şirketleri piyasa öncesi işlemlerde %0,2 ile %2 arasında düşüş gösterdi.

Spirit AeroSystems %8,9 düşerken, parça tedarikçisi Boeing, işçilerin önerilen dört yıllık anlaşmayı reddetmesi ve 24 Haziran'dan itibaren grev ilan etmesinin ardından Wichita, Kansas'taki fabrikasında üretimi askıya alacağını açıklamasıyla piyasa öncesi işlemlerde %1,3 değer kaybetti.

İlgili Haberler