Avrupa'da doğalgaz 2 ayın zirvesine tırmandı

Avrupa'da doğalgaz 2 ayın zirvesine tırmandı

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı operasyon sonrasında yüzde 30'dan fazla yükselerek megavatsaat başına 118 euroya tırmandı.

A+A-

Avrupa’da doğalgaz fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı operasyon sonrasında yüzde 30’dan fazla yükselerek megavatsaat başına 118 euroya tırmandı. Doğalgaz fiyatları en son Aralık ayında megavatsaat başına 180 euroya kadar tırmanmıştı.

Rusya Eski Devlet Başkanı ve Başbakanı Dmitri Medvedev, Alman Başbakanı Olaf Scholz’un Kuzey Akım 2’nin lisans sürecini askıya alması sonrasında yaptığı bir paylaşımda, Avrupa’nın bin metreküp doğalgaz için 2 bin euro ödeyeceği bir döneme girileceğini belirtmişti. 

Bloomberg’in sağladığı son verilere göre Rusya Ukrayna üzerinden Avrupa’ya günlük 50 milyon metreküp civarında doğalgaz aktarıyor. Bu rakam 2021’in Ocak ayında günlük yaklaşık 120 milyon metreküp seviyesindeydi.

Rusya Eylül 2021’den bu yana Polonya üzerinden Avrupa’ya sağladığı doğalgaz miktarını azaltırken 2022’nin başından bu yana da Ukrayna üzerinden aktardığı gaz miktarını düşürdü.

İlgili Haberler