Bakanlar kurulu toplandı

Bakanlar kurulu toplandı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni kurulan seçim hükümetinin Bakanlar Kurulu'nun 15 günde bir toplanacağını söyledi

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni kurulan seçim hükümetinin Bakanlar Kurulu'nun 15 günde bir toplanacağını belirterek, sanki uzun süreli bir hükümetmiş gibi yönetim boşluğu bulunmaksızın görev yapacaklarını söyledi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye'de hiçbir yönetim boşluğu bulunmaksızın Türkiye'yi 1 Kasım seçimlerine suhuletle götürecek Bakanlar Kurulu olarak, bu arada Türkiye'de hangi işler yapılması gerekiyorsa onları da sanki uzun süreli bir hükümetmiş perspektifiyle ele alarak yolumuza devam edeceğiz."

Kurtulmuş, bundan sonra 15 günde bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapmayı planladıklarını, ancak acil durumlar olması halinde kurulun daha sık toplanabileceğini söyledi.

Kurtulmuş, bir gazetecinin 2016 bütçesi ile ilgili sorusu üzerine, Bakanlar Kurulu'nda bütçe performansı ve 2016 bütçe sürecinden bahsettiklerini, neler yapılabileceğinin, bütçe kalemlerinin neler olabileceğinin ele alındığını belirtti. Kurtulmuş, konunun detaylarının ise ileriki günlerde değerlendirileceğini kaydetti.

Kurtulmuş, Eylül ayı içerisinde 37,000 yeni öğretmen ataması yapılacağını da belirterek, ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmenlerin görevlerine başlayacağını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.