Bank Asya'da sorun 2 ortak mı

Bank Asya'da sorun 2 ortak mı

Gülen Cemaati'ne yakın haberleri ile bilinen bir internet sitesinde yer alan habere göre, bilerek düzenleyici kurumların istediği belgeleri vermeyi geciktiriyor

A+A-

Gülen Cemaati'ne yakın haberleri ile bilinen bir internet sitesinde yer alan habere göre, bankanın payları da yüksek iki imtiyazlı ortağı, BDDK'nın istediği belgeleri vermeyerek TMSF'nin bankaya el koyma sürecinin devam etmesine bilerek yardım ediyor.

3 Şubat akşamı 180'den fazla ortağının gereken belgeleri sunmamış olması gerekçe gösterilerek Bank Asya'nın yönetimine el konulmuştu. Kamuoyu ve bankacılık sektöründe çeşitli spekülasyonlara neden olan operasyon sonrası Bank Asya ortakları yargı yoluna başvurmuş, uzmanlar ise eksik belgelerin tamamlanması ile yönetime el koymanın hukuki dayanağının kalmayacağını ileri sürmüştü.

Rotahaber'in haberine göre banka ortaklarından olan ve Gülen Cemaati ile Ak Parti arasındaki gerilimde hükümete yakınlığı ile bilinen iki işadamı sözkonusu belgelerin tesliminde zorluk çıkararak, yönetime el koyma durumunun devam etmesine yol açıyor.

Zira bütün ortaklar belgeleri verene kadar TMSF'nin idareyi elinde bulundurma hakkı doğuyor. İddiaya göre iki isim, Sanko Holding'in patronu Abdülkadir Konukoğlu ile Torunlar'ı sahibi Mehmet Torun.

İnternet sitesine göre şu anda imtiyazlı ortakların yüzde 80'i istenen belgeleri teslim etti. Ancak Konukoğlu ve Torun istenen evrakları bilerek geciktirerek öteki 182 ortakla beraber kendi sermayesinin de fiilen gasp edilmesine seyirci oluyor.

 

BABACAN BANK ASYA İÇİN NE DEDİ

BANK ASYA İLE İLGİLİ TÜM HABERLER

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.