Borsa ฤฐstanbul, Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ’nฤฑn paylarฤฑnฤฑn mรผlkiyetinin Tasarruf Mevduatฤฑ Sigorta Fonu’na (TMSF) intikal etmediฤini duyurdu.
Borsa ฤฐstanbul’un Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’nda (KAP) yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, ลunlar kaydedildi:
“Tasarruf Mevduatฤฑ Sigorta Fonu’ndan (TMSF) alฤฑnan bilgiye gรถre, Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ Aล’nin (Banka) paylarฤฑnฤฑn mรผlkiyeti TMSF’ye intikal etmemiล olup, sรถz konusu paylarฤฑn mรผlkiyet hakkฤฑna iliลkin hukuki durum Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 30 Mayฤฑs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayฤฑmlanan kararฤฑndan รถnceki haliyle devam etmektedir.”
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 30 Mayฤฑs’ta Resmi Gazete yayฤฑmlanan kararฤฑnda ise ลunlar ifade edilmiลti:
“Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurulunun 29 Mayฤฑs 2015 tarih ve 6318 sayฤฑlฤฑ kararฤฑyla; 5411 sayฤฑlฤฑ Bankacฤฑlฤฑk Kanunu kapsamฤฑnda Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ Aล ile ilgili olarak yapฤฑlan denetlemeler neticesinde, bankanฤฑn temettรผ hariรง ortaklฤฑk haklarฤฑ ile yรถnetim ve denetiminin, zararฤฑn mevcut ortaklarฤฑn sermayesinden indirilmesi kaydฤฑyla, kฤฑsmen veya tamamen devri, satฤฑลฤฑ veya birleลtirilmesi amacฤฑyla kanunun 71’inci maddesinin birinci fฤฑkrasฤฑnฤฑn (b) bendi hรผkmรผ gereฤince TMSF’ye devredilmesine karar verilmiลtir.”







