Banka Asya'da sermaye artırımı askıda

Banka Asya'da sermaye artırımı askıda

Bank Asya devam etmekte olan sermaye artırım sürecinin askıya alınmasına karar verdi

A+A-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Mayıs sonunda devralınan Bank Asya yönetim kurulu, bankanın sermayesinin 900 milyon liradan 1.125 milyar liraya çıkarılması sürecinin askıya alınmasına karar verdi.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada "...Banka'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar ile birlikte bankamız, Bankacılık Kanunu 107. maddesi çerçevesinde çözümleme sürecine girmiştir" denildi ve şöyle devam edildi:

"Bankamız Yönetim Kurulunun 19 Haziran 2015 tarihli kararı ile; Bankacılık Kanunu 107. madde kapsamında çözümleme yöntemi belirlenene kadar, bankamızın 22 Kasım 2014 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında kabul edilen ve hali hazırda devam eden nakit sermaye artırım sürecinin askıya alınmasına karar verilmiştir."

Bank Asya, 17 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin hükümeti polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini söyleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş, bu süreç sonrasında da bankanın finansal göstergeleri bozulmaya başlamıştı. Fethullah Gülen ise resmi web siteleri üzerinden, süreçle ilgisinin olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Mayıs sonunda, Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar vermişti.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.