Banka hisseleri düşse de borsa rekor yeniledi

Banka hisseleri düşse de borsa rekor yeniledi

Borsa İstanbul'da banka hisselerindeki kar realizasyonuna rağmen endeks rekor seviyeden kapanış yaptı

A+A-

borsatek.com - Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi banka hisselerinde yaşan kar satışlarına rağmen günü tarihi seviyeden kapattı. Endeks, 27.11 puanlık artışla 5,419.02 puandan kapanış yaparken hisse senetleri ortalama yüzde 0,50 oranında değer kazandı.

137,42 milyar TL işlem yapılan haftanın ikinci işlem gününde endeks en düşük, 5.344,29 ve en yüksek ise 5.445,92 puanı gördü.

Dün, endeksi domine ederek 5 bin 300 üstünde ilk kapanışın yapılmasında etkili olan ve içlerinde tavan olanlarında bulunduğu banka hisselerinde bugün sert kar realizasyonu yaşandı. Bankacılık endeksi içindeki hisselerin tamamı, gün içinde taban seviyeye kadar gerileyip devre kesicinin çalışmasına neden olurken, daha sonra gelen tepki alımları ile kısmen toparlanıp günü ortalama yüzde 4,63 değer kaybı ile kapattı.

Bugünün en çok değer kazanan sektör endeksleri ise madencilik ve ulaştırma sektörü oldu.

 

Varant nedir

Varant nedir

Varantlar finansal kuruluşlarca ihraç edilirler. Varant ihraç eden kurumlar kendi ürünlerinde derinlik sağlamak ve mevzuat gereği bir piyasa yapıcı belirler.

Boğa Piyasası Nedir, Ayı Piyasası Nedir, İsimleri Nereden Gelir

Boğa Piyasası Nedir, Ayı Piyasası Nedir, İsimleri Nereden Gelir

Piyasalarda sık sık ifade edilen "boğa piyasası ve ayı piyasası"nın anlamı nedir? Bu piyasalara neden bu isimler verilmiştir?..

Borsada Devre Kesici uygulaması nedir

Borsada Devre Kesici uygulaması nedir

Borsa İstanbul'da uygulanan Devre Kesici uygulaması nedir, nasıl uygulanır

İlgili Haberler