Banka yöneticisine dolandırıcılık gözaltısı

Banka yöneticisine dolandırıcılık gözaltısı

Bir bankanın müdür yardımcısından aldıkları müşteri bilgilerini kullanarak, milyonlarca liralık vurgun yapan 26 kişilik dolandırıcılık çetesini çökertildi

A+A-

Polis, bir bankanın müdür yardımcısından aldıkları müşteri bilgilerini kullanarak, milyonlarca liralık vurgun yapan 26 kişilik dolandırıcılık çetesini çökertti. Bir bankadan yapılan şikâyet üzerine harekete geçen polis, Maltepe'de bir çağrı merkezini takibe aldı.

Sabah'ın haberine göre, polisin çalışmaları sonucu çetenin vurgunu 3 aşamada gerçekleştirdiği belirlendi. İlk aşamada, çağrı merkezi sahibi S.T. ve E.T., bir bankanın genel merkezinde müdür yardımcısı olan çocukluk arkadaşları S. A.'dan 20 bin kişiye ait data satın alıyor. Daha sonra, bankadan kredi çeken müşterileri arayan çağrı merkezi çalışanları, "Bizden kredi çekmişsiniz. Sizlere ücretsiz hayat sigortası düzenlenmiş. Bir yıl daha uzatır mısınız?" diye soruyor ve uzatmak için ücret talep ediyor.

Son aşama da, teklifi kabul eden müşterilerden alınan şifrelerle tamamlanıyor. Sanal postları kullanan çalışanlar, hesapları bir bir boşaltıyordu. Harekete geçen siber polis, önceki gün Maltepe ve Ataşehir'de "eş zamanlı" operasyonlar düzenleyerek çağrı merkezi sahibi S.T. ve E.T., üst düzey banka görevlisi S. A.'nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheliden 20'sini gözaltına aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.