Bankasını yemek kartıyla dolandırdı

Bankasını yemek kartıyla dolandırdı

Bir bankanın insan kaynakları çalışanı, büfeci arkadaşı ile ortaklık yaparak çalıştığı bankayı 850 bin TL dolandırdı

A+A-

Bir bankanın insan kaynaklarında çalışan Muhammet K., büfeci arkadaşıyla anlaşıp çalıştığı bankayı 850 bin TL dolandırdı.
Türkiye'de faaliyet gösteren büyük bir bankanın insan kaynakları uzmanı Muhammet K., yemek kartı düzenlenmemesi gereken personeli listeye dahil edip bunlar adına yemek kartı çıkarılmasını sağladı.

Büfe sahibi Mustafa K. ile anlaşan bankacı, kartlara yüklenen yemek bedelini yüzde 25'i büfeci arkadaşında kalacak şekilde paraya çevirdi. Muhammet K., bu şekilde bankayı 850 bin lira zarara uğrattı.

İfadesinde suçu kabul eden büfeci, kartlardan yemek yenilmiş gibi çekim yaparak nakit para aldığını, Mustafa K.'nin de kendisine yüzde 25 komisyon karşılığı bu konuda yardımcı olduğunu anlattı. Muhammet K. banka zararının yaklaşık 360 bin liralık bölümünü iade etti. Bankanın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda iki şüpheli hakkında "zimmet" suçu kapsamında dava açıldı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.