Barclays, S&P 500 hedefini yeniden yükselttti

Barclays, S&P 500 hedefini yeniden yükselttti

Barclays, S&P 500 Hedefini 5.300'e Yükseltti: Teknoloji ve Ekonomik Dayanıklılık Ön Planda

A+A-

Barclays, S&P 500 için yıl sonu hedefini 4.800'den 5.300'e yükselterek yatırımcıları şaşırttı. Bankanın bu revizyonu, teknoloji sektörünün güçlü büyümesi ve ABD ekonomisinin dayanıklılığına olan güvene dayanıyor.

Pazartesi günkü kapanışa göre %4,5'lik bir artışa işaret eden bu yeni hedef, S&P 500'ün yılbaşından bu yana %6,3'lük performansını ve özellikle %9,6'lık bir yükseliş gösteren teknoloji sektörünün canlılığını teyit ediyor. S&P 500'de 2024'te giderek hızlanan coşkunun arkasında, yapay zeka alanındaki çığır açan gelişmeler ve Nvidia'nın %265'lik gelir artışı gibi etkileyici haberler yatıyor.

Barclays'in iyimserliği, enflasyonda beklenen normalleşme ve ekonominin yüksek faiz oranlarına karşı direncine de dayanıyor. Banka, teknoloji sektörünün istisnai kazançlarının, yüksek değerlemesini haklı çıkardığını ve "Big Tech" şirketlerinin piyasa performansını yönlendirmeye devam edeceğini savundu.

Barclays stratejisti Venu Krishna, S&P 500'ün teknoloji hariç adil değerle işlem gördüğünü ve S&P 500 için tüm yıl kazanç tahminini 235 dolara revize ettiğini açıkladı. Krishna, "Piyasanın 2024'e güçlü başlangıcı, güçlü bir teknoloji sektörü ve yüksek faizlere rağmen dirençli bir ekonomi sayesinde devam edecek" yorumunda bulundu.

Venu Krishna'nın S&P 500 Değerlendirmesinde Öne Çıkanlar:

  • "Piyasanın 2024'e sıcak başlangıcı, güçlü bir teknoloji sektörü ve yüksek faizlere rağmen dirençli bir ekonomi sayesinde devam edecek."
  • "Ekonomi nispeten dirençli kalırken enflasyonun normalleşmeye devam edeceği ve Big Tech'in liderliğini sürdüreceği görüşümüzü yansıtıyor."
  • "Big Tech kazançlarının istisnai olmasının grup için primli bir katsayıyı haklı çıkardığına inanıyoruz."
  • "SPX ex-Tech'in, enflasyonun azalması ve ekonomik büyümenin daha sığ bir şekilde sıfırlanması nedeniyle kabaca adil değerle aynı hizada işlem gördüğünü düşünüyoruz."

İlgili Haberler