İntegral Yatırım ASTOR Enerji için hedef fiyatını açıkladı

İntegral Yatırım ASTOR Enerji için hedef fiyatını açıkladı

İntegral Yatırım, ASTOR-Astor Enerji için hedef fiyatını 167 TL'den 188 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu, hisseyi model portföyünde tuttu.

A+A-

İntegral Yatırım, ASTOR Enerji için hedef fiyatını yukarı yönlü revize etti, 167 TL'den 188 TL'ye yükseltti, 'Al' tavsiyesini sürdürdü. İntegral Yatırım'ın ASTOR ile ilgili raporunda öne çıkan noktalar şöyle:

"2024 yıl sonu beklentileri… Şirket 2024 yıl sonu beklentileri kapsamında %48’i yurt dışı satışları olmak üzere dolar bazlı %106 büyüme ile 826 milyon dolar hasılat hedeflemektedir. Şirket 2024 yılında dağıtım transformatörü ürün grubunda %22, güç transformatörü ürün grubunda %93, OG/YG anahtarlama ürün grubunda %31 ve ticati mal satışları ve diğer ürün grublarında %7 toplamda ise %44 büyüme öngörmektedir. Şirket 2024 yılında dağıtım transformatörü ürün grubunda %80, güç transformatörü ürün grubunda %30 ve OG/YG anahtarlama ürün grubunda %100 kapasite artış gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Şirket’in 2025 hasılat beklentisi ise %50,5 yurtdışı satışlar olmak üzere dolar bazlı %28 büyüme ile 1.013 milyon dolar olarak belirlenmiştir.
Değerlendirme ve hedef fiyat... ASTOR'un 2023 yıl sonu finansal sonuçlarını güçlü bulduk. Bununla birlikte 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin Şirket'in paylaştığı hedeflerin Şirket'in potansiyeline katkı sunacağını düşünüyoruz. Özellikle yurt dışı satış tarafındaki güçlenmeyi olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde oluşabilecek jeopolitik tansiyondaki olası azalmanın Şİrket için bir potansiyel yaratabileceği düşüncesindeyiz. Dünyada yeşil dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte Şİrket'in faaliyetlerinin canlı kalmaya devam edebileceğini öngörüyoruz. Tüm bunlarla birlikte Şirket'in yıl sonu dolar bazlı büyüme hedefinin mevcut çarpanlar dikkat alındığında daha makul seviyelere gelebileceğini dikkate alıyoruz.

Şirket'in paylaştığı yıl sonu beklentiler paralelinde ASTOR için İNA modelimize göre hesapladığımız 12 aylık hedef fiyatımızı 167 TL seviyesinden 188 TL seviyesine revize ediyoruz ve model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz."


İlgili Haberler