Başbakan hakkında yeni kaset

Başbakan hakkında yeni kaset

Bir internet sitesinde yer alan iddiaya göre başbakanın yurtdışı oylarda yaşadığı kaybı telafi amacıyla yeni bir kaset operasyonu devreye sokuldu. Kayıtlar bugün yayınlanacak

A+A-

AKP'nin gurbetçi oylarında yaşadığı 2 puanlık kaybı telafi etmek amacıyla, 30 Mart seçimleri öncesinde Dışişlerinde yaşanan sızdırma skandalına benzer bir planın devreye sokulduğu konuşuluyor. Bu kez tepki oyları, yayınlanacağı ileri sürülen kasetle mi alınacak?

Bu iddia cemaate yakın haberleri ile bilinen rotahaber.com'da yer aldı. Haber sitesinin iddiasına göre, başbakanın yurtdışı oylarda yaşadığı kaybı telafi amacıyla yeni bir kaset operasyonu devreye sokuldu.

Haberde şu bilgiler yer alıyor:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 gün kala Twitterda açılan trol bir hesaptan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kasetlerinin yayınlanacağı ileri sürüldü.

Daha önceki kasetleri yayınlayan Haramzadeler hesabının bir harfinin değiştirilmesiyle oluşturulan çakma bir hesaptan anons edilen ve bir sitede yayınlanacağı duyurulan kasetlerin, Başbakan Erdoğan'ın oylarını artırmaya yönelik yeni bir plan olduğu ileri sürülüyor.
 

DIŞİŞLERİNDEKİ SIZDIRMANIN GÜNCELLENMİŞ VERSİYONU MU?

İki gün önce sosyal medyada dolaşıma sokulan iddia daha önce yaşanan benzeri skandaları akıllara getirdi.

30 Mart seçimlerine 3 gün kala Dışişleri Bakanlığında Bakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yaptığı görüşmenin ses kaydı internete sızdırılmıştı. Sonrasında ise Başbakan Erdoğan ses kaydını cemaatin sızdırdığını ileri sürerek miting alanlarında bunu malzeme yapmıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından ses kaydını toplantıya katılan isimlerden birinin sızdırdığı ileri sürülmüştü. Ses kaydının, Erdoğan'ın işine yarayacak şekilde kontrollü ve zaman ayarlı bir şekilde sızdırıldığı da iddialar arasındaydı.

Seçim sonrasında yapılan kamuoyu araştırmalarında alınan sonuçlar da bu iddiaları doğrular nitelikteydi.

GURBETÇİ OYLARINDAKİ SÜRPRİZ BU PLANI MI DEVREYE SOKTU?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk yapılan anketlerde ilk turda kazanacağı belirtilen Erdoğan'ın hesaplarını yurt dışı oyları bozdu. Yüzde 2-3 civarında olduğu belirtilen bu oy kaybının ardından Erdoğan'ın oylarının yüzde 48 civarına indiği bugün medyada da geniş şekilde yer aldı.

Yaşanan bu oy kaybı da akıllara yine Dışişleri skandalını akıllara getirdi. Kamuoyu "Bu yüzde 2'lik oy kaybı tıpkı Dışişlerinde olduğu gibi kasetlerle ve oluşacak tepkiyle mi giderilecek?" sorusunu sormaya başladı.

O SİTE HALA NEDEN KAPATILMIYOR?

Söz konusu iddianın AKTroller tarafından yayılması şüpheleri iyice artırırken, duyuruyu yapan twitter hesabının ve kasetlerin yayınlanacağının belirtildiği sitenin hala kapatılmamış olması dikkat çekiyor..

Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kasedi, internetten kendisinin kaldırttığını defalarca söyleyen Erdoğan'ın, 2 gündür hem sosyal medyadan hem de internetten yayınlanacağı duyurulan görüntüler için harekete geçmemesi ve siteyi kapattırmaması iddiaları güçlendiriyor.

AKTROLLERİN NUMAN KURTULMUŞ'UN MONTAJ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAMIŞTI

Yine yerel seçimler öncesinde Numan Kurtulmuş'a ait olduğu iddia edilen ve ahlaksız görüntülerin yer aldığı montajlı görüntüler sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. Bu görüntüler üzerinden de cemaat hedef haline getirilmiş ve seçim meydanlarında kullanılmıştı.

Ancak Numan Kurtulmuş ile alakası olmayan bu görüntülerin twitterdaki AKTroller tarafından hazırlanıp dolaşıma sokulduğu ortaya çıkmıştı.

Geçmişte yaşanan tüm bu skandallar bugün yayınlanacağı iddia edilen görüntülerin yine aynı amaçla servis edileceği iddialarını güçlendiriyor.

HER ŞEKİLDE ERDOĞAN'IN KAZANMASI HEDEFLENİYOR

Sosyal medyada konuşulan bir diğer iddiaya göre de; yayınlanacağı iddia edilen görüntüler yayınlanmayacak ya da Erdoğan'ı etkilemeycek bir görüntü yayınlanacak. Ve 'Benim de Baykal gibi kasedimi yayınlayacaklardı" denilerek aynı tepki oluşturulacak ve Erdoğan bunu meydanlarda kullanacak. Yani her şekilde kazanan yine Erdoğan olacak

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.