Baykar, Kiev'de İnsansız Hava Aracı fabrikası inşaatına başladı

Baykar, Kiev'de İnsansız Hava Aracı fabrikası inşaatına başladı

Yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikada yılda 120 insansız hava aracı üretilmesi planlanıyor.

A+A-

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasında kritik rol oynayan Bayraktar insansız hava araçlarıyla tanınan Türk savunma sanayii devi Baykar, Kiev yakınlarında bir fabrika inşa ederek Ukrayna'nın askeri üretim kapasitesine önemli bir katkı sağlayacak. kyivindependent.com'da yer alan haber şöyle:

Baykar Ukrayna'da İHA Üretimine Başlıyor: 2023 Haziran ayında alınan lisansların ardından Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Kiev yakınlarında fabrika inşasının başladığını ve 95 milyon dolarlık yatırımla 2025 yılında drone üretimine başlanmasının planlandığını açıkladı.

Ukrayna-Türkiye Savunma İşbirliği Güçleniyor: Şubat 2022'de Kiev ve Ankara tarafından imzalanan ve Aralık ayında Ukrayna parlamentosu tarafından onaylanan fabrika anlaşmasıyla iki ülke arasındaki stratejik işbirliği ve sağlam ittifak pekiştirilmiş oldu.

Zorluklara Rağmen Fabrika İnşaatı Devam Ediyor: Riyad'daki Dünya Savunma Fuarı'nda konuşan Bayraktar, fabrikanın inşasının bir yıl süreceğini ve tamamlanmasının ardından lojistik ve organizasyonel düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

İstihdam ve Üretim Artışı Hedefleniyor: Yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikada yılda 120 insansız hava aracı üretilmesi planlanıyor. Üretilecek modelin netleşmediğini belirten Bayraktar, olası güvenlik endişelerine rağmen projeye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

İlgili Haberler