BBVA, Türkiye büyüme tahminlerini açıkladı

BBVA, Türkiye büyüme tahminlerini açıkladı

Türk ekonomisinde büyümenin 2018'de yüzde 3'e yavaşlayacağını tahmin eden BBVa, 2019'da ise büyümenin yüzde 1 olacağını tahmin etti. 

A+A-

Garanti Bankası'nın hakim ortağı konumundaki İspanyol BBVA, Türkiye'nin finansal şoklara güçlü politika yanıtının 
finansal varlıklara güvenin yeniden tesis edilmesine yardım ettiğini ve ekonomide düzelmenin yolunda olduğunu bildirdi. 

BBVA, Türkiye Ekonomik Görünüm 4. Çeyrek raporunda yaptığı değerlendirmede, son dönemdeki finansal şoklar ve güveni yeniden tesis etmek için gerekli sıkılaştırma politikalarının ekonomide daha hızlı bir yeniden dengelenme sonucunu ortaya çıkaracağını savundu. Türk ekonomisinde büyümenin 2018'de yüzde 3'e yavaşlayacağını tahmin eden BBVa, 2019'da ise büyümenin yüzde 1 olacağını tahmin etti. 

Yaz boyunca Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının aşırı enflasyon baskısı yarattığına da işaret eden BAVA, "Yıl sonunda enflasyonun yüksek olmaya devam etmesini ve 2019 2. çeyrekten itibaren yavaşlamaya başlamasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

"Hem parasal hem de mali politikalar içeren Yeni Ekonomik Program şu anda güveni yeniden tesis etmek ve ekonomide yeniden dengelenme için daha yeterli" ifadelerini kullanan BBVA, cari işlemler açığının da ilk tahminden daha hızlı düzeleceğini öngördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.