Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Belbim Elektronik Para ve รdeme Hizmetleri A.ล.โye elektronik para kuruluลu olarak faaliyette bulunma izni verdi.
BDDK’nฤฑn konu ile ilgili kararฤฑ Resmi Gazete’de yayฤฑmlanan aรงฤฑklamasฤฑ ลu ลekilde:
“Kurul Baลkanlฤฑฤฤฑnฤฑn 17.12.2015 tarihli gรผndem yazฤฑsฤฑ ekinde gรถnderilen 15.12.2015 tarih ve 12509071-114-E.29314 sayฤฑlฤฑ yazฤฑ ve eklerinin incelenmesi sonucunda;
Belbim Elektronik Para ve รdeme Hizmetleri A.ล.โye 6493 sayฤฑlฤฑ รdeme ve Menkul Kฤฑymet Mutabakat Sistemleri, รdeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluลlarฤฑ Hakkฤฑnda Kanunun 15 inci maddesinin (1) numaralฤฑ fฤฑkrasฤฑ, 18 inci maddesinin (2) numaralฤฑ fฤฑkrasฤฑ ve 19 uncu maddesi รงerรงevesinde elektronik para ihraรง etmek รผzere elektronik para kuruluลu olarak faaliyette bulunma izni verilmesine karar verilmiลtir.”







