Bej Kitap ılımlı bir görünüm çizdi

Bej Kitap ılımlı bir görünüm çizdi

Fed'in 12 ayrı bölgesinde iş dünyası ile düzenlenen anketlerin sonuçları ile oluşan BEJ Kitap raporu ılımlı ama pouslu bir görünüm sergiledi.

A+A-

Erken ekonomik veriler ABD'de ekonominin ilk çeyrekte yaşadığı kayıpların ardından ikinci çeyrekte güçlü bir sıçrayış yaşamayı başaramadığına işaret etti ancak bu durumu Fed'in Bej Kitap raporunda kullanılan tondan çıkarabilmek pek de mümkün görünmüyor.

Fed'in 12 ayrı bölgesinde iş dünyası ile düzenlenen anketlerin sonuçları ile oluşan BEJ Kitap raporu ılımlı ama pouslu bir görünüm sergiledi. Dün açıklanan bej kitap raporunda, "genel ekonomik faaliyetler Nisan ayınnın başlarından Mayıs ayının sonlarına kadar olan dönemde ekonomik faaliyetlerin genişlediğine işaret etti.

Fed'in Şikago, Riçmınd, San Fransisko ve Mineapolis bölgelerinde büyüme ılımlı olarak nitelendirilirken, New York, Fledelfiya ve St. Luis bölgesinde "mütevazi" olarak tanımlandı. Boston'da "karışık" Klevlınd ve Kansas'ta ise büyüme için "belli belirsiz" tabirleri kullanıldı. Atlanta'da büyüme "sabit kaldı" ve Dallas'da "bir parça yavaşladı". Yaşanan düşüşlerin
ise enerji sektöründeki yatırım harcamalarında yaşanan gerilemenin etkisiyle olduğu ifade edildi.

Konut piyasaları açısından olumlu bir işaret olmak üzere Fed "konut ve ticari emlak sektöründe faaliyetler ve inşaatlar son rapordan bu yana toparlanma gösterdi" ifadelerini kullandı.

Genel olarak kredi talebinin arttığının belirtildiği raporda bu artışın en çok New York bölgesinde hissedildiği vurgulandı. İstihdam piyasaları açısından ise istihdamın bir önceki ankete göre belli belirsiz bir artış gösterdiği ve aynı durumun ücretler için de sözkonusu olduğu ifade edildi. 

Tüketici harcamaları Riçmınd dışında bütün bölgelerde artış gösterirken, aynı şekilde kredi faaliyetleri de yükseldi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.