Beklentileri ve tepki potansiyeli en yüksek 14 hisse

Beklentileri ve tepki potansiyeli en yüksek 14 hisse

Borsada son bir haftada yüzde 10'dan fazla değer kaybeden buna karşın f/k oranı içinde bulunduğu sektöre oranla yüzde 10'dan fazla prim potansiyeli taşıyan 14 hisse

A+A-

borsatek.com - Borsa İstanbul'da artık vakti geçmiş teknik düzeltme Orta Doğu'da yükselen tansiyon ile birleşince, endeks son 2 haftada ciddi oranda değer yitirdi. 

Borsada yatırımcılar Mayıs ayı sonundaki cumhurbaşkanlığı seçimimin ikinci turundan sonra başlayan yükseliş trendinde yaklaşık yüzde 100 kazandılar. Ancak endeks son iki haftanın ikisinde de beş işlem gününün dördünde değer yitirince, kısa sürede yüzde 12 kaybettiler.

Teknik olarak, orta ve uzun vadeli yükseliş trendi bozulmuş değil. Orta-uzun vadeli ana destek 6.750 seviyesinde. Bu seviye 200 günlük ağırlıklı hareketli ortalamanın da bulunduğu seviye. 

Bunun üstünde ilk önemli destek seviyesi, son kapanışın hemen altında 7.450 bulunan orta vadeli destek. Endeksin bunun altına sarksa da, göstergeler tamamen bozulmadan kalıcı olarak daha aşağıda destek aramaya çalışması, şimdilik zayıf ihtimal.

Peki, bu bölgede gelecek adımları hangi hisse senetleri domine edecek?..

Endekste kısa sürede yüzde 12 civarında kayıp yaşandığı için, tepki alımlarının, beklentilerinde herhangi bir bozulma olmayan buna karşılık düşüşte ortalama üstünde değer yitirmiş hisselerde olması beklenir. 

İşte, geri çekilmede ortalamadan fazla değer yitiren buna karşılık fiyat/kazanç (f/k)oranı içinde bulunduğu sektörün f/k oranına oranla yüzde 10'dan daha fazla iskontolu olan BIST 100 endeksine dahil 14 hisse senedi...

>> SONRAKİ SAYFA: Tepki potansiyeli yüksek, temeli iyi 14 hisse

İlgili Haberler