Belarus kripto para transferini yasaklamak için düğmeye bastı

Belarus kripto para transferini yasaklamak için düğmeye bastı

Belarus, bireyler arasında kripto para alışverişine yasaklama getiriyor. Peki bu kararın arkasında ne var?

A+A-

Belarus İçişleri Bakanlığı, bireyler arasında kripto para transferini yasaklamak için bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını duyurdu. Bakanlık, bu hamlenin suç yoluyla kazanılan paranın çekilmesiyle mücadeleye yardımcı olacağını kaydetti.

Bu, Belarus'ta P2P transferlerinin artık geçerli olmayacağı ve kripto transferlerinin yalnızca borsalar aracılığıyla yapılabileceği anlamına geliyor. Belarus İçişleri Bakanlığı resmi duyuruyu VKontakte isimli sosyal ağındaki bir sayfada yaptı.

Bu yılın başından beri, siber suçlarla mücadeleye adanmış kolluk birimleri, kripto para alışverişi için yasadışı hizmetler sunan 27 kişiye karşı harekete geçti. Bu kişiler yasadışı faaliyetler yoluyla yaklaşık 22 milyon ruble kazandı.

Bu tür hizmetler, çalınan paraları nakde çevirmek veya yasadışı faaliyetlerde bulunan diğer suçlulara para transfer etmek isteyen suçlular arasında popüler. 

Yapılan açıklama şöyle:

"İçişleri Bakanlığı, bireyler arasında kripto para alışverişine yönelik işlemleri yasaklayan yasal yenilikler üzerinde çalışıyor. Şeffaflık ve kontrol için, vatandaşların bu tür finansal işlemleri yalnızca Belarus Yüksek Teknoloji Parkı (HTP) borsaları aracılığıyla gerçekleştirmelerine izin verilecektir".

Ayrıca, yabancı para alışverişine benzer bir sürecin uygulanmasının suçluların yasadışı yollardan elde ettikleri parayı çekmelerini zorlaştıracağını da sözlerine ekledi. Sonuç olarak, bilgi teknolojisi alanında faaliyet göstermek Belarus'taki dolandırıcılar için kârsız hale gelecek gibi görünüyor.

Belarus ve kripto

Belarus, dijital varlıkların kullanımını memnuniyetle karşılayan kripto alanındaki ilk katılımcılardan biri oldu. Şimdiye kadar ülkenin kripto ortamını desteklemek için bazı kripto dostu yasalar düzenlendi.

Bu yılın başlarında, Belarus hükümeti kripto alanında çalışan işletmeler için vergi muafiyetlerini uzattı. Hükümet, bu muafiyetlerin Ocak 2025'e kadar yürürlükte kalacağını söyledi.

Bahsedilen düzenlemeler ve vergi avantajları yalnızca Belarus Yüksek Teknoloji Parkı'ndaki (HTP) bireysel şirketler için geçerli. HTP, kripto para birimlerinin ve tokenlerin oluşturulmasına ve kullanılmasına izin veren benzersiz bir yasal çerçeveye sahip. Belarus makamları bu özel ekonomik bölgenin büyümesini ve ilerlemesini teşvik etmeye kararlı görünüyor.

İlgili Haberler