Beş milyar dolarlık geri alım hisseyi uçurdu

Beş milyar dolarlık geri alım hisseyi uçurdu

Fedex'in 5 milyar dolarlık hisse geri alım planı, 2021'den itibaren 600 milyon dolarlık mevcut geri alım programına ek olarak uygulanacak.

A+A-

Kargo devi FedEx Corporation'ın 5 milyar dolarlık hisse geri alım planı açıklaması, şirket hisselerinin son bir yılın en yüksek günlük artışı yaşamasına neden oldu. Yeni 5 milyar dolarlık hisse geri alım planı, 2021'den itibaren 600 milyon dolarlık mevcut geri alım programına ek olarak uygulanacak.

FedEx hisseleri Cuma günü New York'ta %10 artarak Mart 2023'ten bu yana en büyük günlük kazancı kaydetti. Rakibi UPS ise %2,3 yükseldi. FedEx hisseleri, yıl başından bu yana %4,7 yükselişle genel piyasayı geride bıraktı.

Yeniden Yapılanma ve Maliyet Düşürme

FedEx, üçüncü çeyrekte Wall Street'in beklentilerini aşarak hisse başına 3,86 $ düzeltilmiş kazanç bildirdi. İşletme geliri ve marjı tahminleri de aşıldı. Ancak, 21,7 milyar dolarlık satışlar beklentilerin biraz gerisinde kaldı.

FedEx CEO'su Raj Subramaniam, teslimat ağlarını yeniden yapılandırıyor ve on binlerce kişiyi işten çıkarıyor. Bu plan, kurucu Fred Smith'in stratejisinden bir sapma anlamına geliyor.

Subramaniam, dönüşümde anlamlı bir ilerleme kaydettiklerini ve revizyonun 1,8 milyar dolarlık kalıcı maliyet azaltımıyla sonuçlandığını söylemişti

FedEx'in kara taşımacılığına yönelmesi nedeniyle zorluklarla karşılaşan Ekspres bölümü, daha düşük yapısal maliyetlerden yararlandı ve canlanmaya başladı.

İşgücü Azaltımı

FedEx, geçen yıl boyunca toplamda 22.000 kişiyi işten çıkardı. Finans Direktörü John Dietrich, kesintilerin çoğunun yıpranma yoluyla gerçekleştiğini vurguladı.

FedEx, ABD Posta Servisi ile devam eden sözleşme görüşmeleri konusunda iyimser. Mevcut sözleşme Eylül ayında sona erecek.

Ocak ayındaki kış fırtınalarına rağmen FedEx'in mali performansı üçüncü çeyrekte beklentileri aştı. Şirket, mali yıl için kar tahminini de daha net hale getirerek hisse başına 17,25 ila 18,25 dolar arasında düzeltilmiş kazanç bekliyor.

 

İlgili Haberler