S&P 500 ve Nasdaq eksiye düştü, günü nasıl kapatacak?

S&P 500 ve Nasdaq eksiye düştü, günü nasıl kapatacak?

New York borsasında endeksler cuma günü hafif ekside seyretse de haftayı artıda kapatacak

A+A-

New York borsasında endeksler Cuma günü hafif bir gerileme yaşasa da, üç büyük endeks de hafta boyunca rekor seviyelere ulaşarak önemli kazançlar elde etti. Yatırımcılar, faiz artırımlarının tersine dönme potansiyeline olan inançlarını sürdürüyor.

40.000 psikolojik sınırına yaklaşan Dow Jones Endüstriyel Ortalaması (^DJI) Cuma günü %0,5 oranında gerilemesine rağmen, hafta boyunca %2,3'lük bir artış kaydetti. S&P 500 (^GSPC) %1,8 ve Nasdaq Bileşik (^IXIC) %2,5'lik haftalık kazanç elde etti.

Piyasadaki bu yükseliş, Federal Rezerv'in yıl içinde faiz indirimine gidebileceğine dair sinyaller ile güçlenmişti. Yatırımcılar, büyük merkez bankalarının politikalarını değiştirmeye hazır olduklarına dair göstergelerle de cesaretlendi.

FedEx Hisseleri Yükseldi, Nike Düştü

Kurumsal haberlerde FedEx (FDX), ana biriminde iyileşen faaliyet marjlarının yanı sıra kâr beklentilerini aştığını bildirdikten sonra hisselerinde %8'lik bir artış gördü. Buna karşılık, Nike (NKE) hisseleri, karışık mali sonuçları içinde hayal kırıklığı yaratan satış tahminlerine piyasanın tepki vermesiyle %8'in üzerinde düşüş yaşadı.

 

İlgili Haberler