Beyaz Saray'da Türkiye'ye yaptırım toplantısı

Beyaz Saray'da Türkiye'ye yaptırım toplantısı

Mnuchin: Ulusal Güvenlik ekibi Suriye'deki durum ve Türkiye'ye yaptırım konusu için bugün yeniden toplanacak

A+A-

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ulusal Güvenlik ekibinin Suriye'deki durum, Türkiye ve kürtler konusunda dün bir toplantı yaptığını ve bugün yeniden bir araya geleceğini söyledi. 

Mnuchin, Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Başkan Trump yapılmasını emrettiğinden Türkiye'ye yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu da vurguladı. 

Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunda kesinlikle çok geç kalınmadığını savunan Mnuchin, "Türkiye bir NATO üyesi ve DEAŞ karşısında savaşta ABD'ye yardım eden Kürtlerle sınır konusunda çatışan bir müttefik. Bu karmaşık bir durum" diye konuştu.

Trupm yeniden tehdit ettti

ABD Başkanı Donald Trump, kuzeydoğu Suriye'de yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulanabileceğini bir kez daha dile getirdi. Ancak Trump, ABD'nin birbirleri ile 200 yıldır savaşan insanlar için yeni bir savaşa girmeyeceğini vurguladı.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin operasyonu sonrasında kuzeydoğu Suriye'de bazı DAEŞ militanlarının tutuldukları hapishanelerden, kamplardan kaçtıkları haberlerini değerlendirdi. 

Trump, "Avrupa'nın DEAŞ mahkumlarını alma imkanları vardı, ancak maliyetini ödemek istemediler. Ödememiz için bize bıraktılar. 

Kürtler bizim müdahil olmamız için bazı DEAŞ mahkumlarını serbest bırakıyor olabilirler. Ancak Türkiye veya bunların geldikleri Avrupa ülkeleri bunları kolaylıkla yeniden yakalayabilirler, ancak biraz çabuk hareket etmeliler. 

Türkiye'yle büyük yaptırımlar geliyor!. Birileri gerçekten bizim NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi düşünüyor mu? Hiç sonu gelmeyen savaşlar sona erecek!" ifadelerini kullandı.
     

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.