Beyaz Saray'dan önemli NAFTA açıklaması

Beyaz Saray'dan önemli NAFTA açıklaması

Beyaz Saray, Trump'ın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'ndan (Nafta) hemen çıkmayacağını kaydetti.

A+A-

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika ve Kanada liderleri ile Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (Nafta) tekrar müzakere edilmesinin yollarını görüşmesinin ardından yaptığı açıklamda, Trump'ın anlaşmaya ülkesinin katılımını hemen durdurmayacağını kaydetti.

Beyaz Saray Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Her iki görüşme memnuniyet verici ve yapıcıydı. Başkan Trump, içinde bulunduğumuz dönemde, Nafta'yı durdurmama konusunda anlaşmaya vardı ve liderler, Nafta'nın her üç tarafa da faydalı olacak şekilde yeniden müzakere edilmesini sağlamak için, gereken iç prosedürlere göre, seri bir şekilde ilerleme konusunda anlaşmaya vardılar" dedi.

Meksika pesosu ve Kanada doları, Beyaz Saray'ın duyurusunun ardından sıçrama yaptı. Peso dün geç saatlerde yüzde 1.1 yükselerek Çarşamba günkü yüzde 1.7'lik kaybının önemli kısmını geri aldı. Kanaeda doları yüzde 0.6 yükseldi ve dört günlük düşüşünü durdurdu.

Trump'ın üst düzey danışmanları, ABD'nin Nafta'ya katılımının yeniden şekillendirilmesinde ne hızda ilerleneceği konusuna farklı fikirlere sahip.Bu konuda sert görüşe sahip olanlar ABD'nin hemen bu hafta ayrılması gerektiğini savunurken, diğerleri, Kanad ve meksika ile müzakereleri yeniden başlatmak için daha ölçülü bir yol izlenmesi görüşünde.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.