Beyaz Saray'ın gözü First Republic Bank'te

Beyaz Saray'ın gözü First Republic Bank'te

Beyaz Saray sözcüsü bankacılık krizinin ortasındaki bankayı yakından takip ettiklerini açıkladı

A+A-

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, First Republic Bank'taki durumu izlemeye devam ettiklerini ve gerektiğinde Biden yönetiminin harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi. Bölgesel bankalardaki mevduatların stabilize olduğunu ve gerektiğinde son haftalarda finansal stresle başa çıkmak için kullandığı araçları kullanabileceğini söyledi.

Jean-Pierre, finansal düzenleyiciler ve Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, iki bölgesel banka olan Silicon Valley Bank ve Signature Bank'taki mevduat sahiplerini korumak ve piyasaya likidite sağlamak için geçen ay alınan "kararlı ve güçlü" önlemlerden sonra ABD bankacılık sisteminin sağlam kaldığı konusunda anlaştığını belirtti.

Jean-Pierre, First Republic Bank hakkındaki artan piyasa endişeleriyle ilgili sorulan soruya, "Bankacılık sisteminin hızlı bir şekilde istikrarlı hale getirilmesi için önemli araçlar kullandık. Gerektiğinde bu araçları yeniden kullanabiliriz. Durumu takip ediyoruz" diye yanıt verdi.

San Francisco merkezli First Republic'in hisseleri, yılın ilk çeyreğinde 100 milyar doların üzerinde mevduat kaybettiğini açıklamasının ardından bu hafta hisseleri %60 düştükten sonra, perşembe günü yükselişe geçmişti.

 

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
İlgili Haberler