Biden, bilgisayar çip araştırmaları için 5 milyar dolar ayırdı

Biden, bilgisayar çip araştırmaları için 5 milyar dolar ayırdı

Biden yönetimi, bilgisayar çiplerinin araştırılması ve geliştirilmesi için 5 milyar dolarlık taahhütte bulunduğunu duyurdu

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, bugün 5 milyar dolarlık bir yatırımla yarı iletken sektörünü canlandırma kararı alındığını açıkladı. CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında finanse edilen bu kamu-özel sektör ortaklığı, Amerika Birleşik Devletleri'nde en son teknoloji çip araştırmaları ve geliştirmeleri (Ar-Ge) için Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezi'ni kurmayı amaçlıyor.

Ticaret Bakanı Gina Raimondo, "Ar-Ge'ye yatırım yapmak, geleceği inşa etmek için kritik önem taşıyor" diyerek girişimin önemini vurguladı. Merkez, yeni nesil çiplerin tasarımı ve prototipinin geliştirilmesine fon sağlayacak ve aynı zamanda sektör için kritik bir ihtiyaç olan kalifiye işgücü yetiştirilmesine de katkıda bulunacak.

Sektör liderleri, 39 milyar dolarlık devlet fonunun yeni ve genişletilmiş çip fabrikalarının inşası ve işletilmesi için kullanılabilmesi için yetişmiş personele duyulan ihtiyacın altını çizdi. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, şu anda 375.000 kişi çip endüstrisinde çalışıyor ve yıllık ortalama 82.830 dolar gelir elde ediyor.

Sektörün önde gelen isimleri ve paydaşları, Amerika'nın çip bağımsızlığını ve küresel rekabet gücünü sağlama yolunda önemli bir adım olarak nitelendirilen lansmanı kutlamak için bugün Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

İlgili Haberler