Biden'dan petrol devine "vergini öde, yatırım yap!"

Biden'dan petrol devine "vergini öde, yatırım yap!"

ABD Başkanı Biden, ''Exxon bu yıl Tanrı'dan çok para kazandı” dedi, uyardı: Yatırım yapmaya ve vergilerini ödemeye başla

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden petrol şirketlerini karlarını arttırmak için arz sıkıntısından faydalanmakla suçladı. Göreve gelirken ABD'nin fosil yakıtlara bağımlılığını azaltma sözü veren Başkan Biden, petrol üretiminin arttığını görmeyi umduğunu söyledi. Petrol üretiminin ABD'de gelecek yıl rekor düzeye çıkması bekleniyor.

Fiyatlar arttıkça karlarını arttıran sektöre uyarı yapan Biden, ''Bu ülkedeki petrol, doğalgaz ve rafineri sektörleri Ukrayna'daki savaş ile ortaya çıkan zorlukları kullanarak daha fazla kar elde etme ve fiyat arttırma adımlarıyla aileler için işleri daha da zorlaştırmamalı'' diye konuştu.

''Exxon bu yıl çok para kazandı''

VOA’nın haberine göre Los Angeles'ta liman çalışanları ve sendika temsilcileri için bir konuşma yapan Biden şunları söyledi: ''Exxon bu yıl Tanrı'dan çok para kazandı. Amerikan petrol şirketleri karlarını daha fazla sondaj yapmak için değil hisselerini geri almak için kullandı.''

''Neden daha fazla sondaj yapmıyorlar? Çünkü petrol üretmeden daha fazla para kazanıyorlar'' diyen ABD Başkanı, Exxon şirketine seslendi: “Yatırım yapmaya ve vergilerini ödemeye başla.”

Exxon, Şubat ayında dördüncü çeyrek rakamlarını açıklarken son yedi yılın en yüksek karını açıkladı. Shell Mayıs ayında rekor kazanç elde ederken Chevron ve BP de son 10 yılın en iyi kar rakamlarına ulaşmıştı.

İlgili Haberler