Altın FED'in kritik toplantısı öncesi geriliyor

Altın FED'in kritik toplantısı öncesi geriliyor

Fed’in Faiz Kararları Altın Piyasasını Nasıl Etkiliyor? Altın yatırımcılarını yeni haftada ne bekliyor? Altına yatırım hala cazip mi?

A+A-

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından beklenen erken faiz indirimi umutlarının azalmasıyla düşüşe geçti. Yatırımcıların dikkati, Fed'in 1 Mayıs Çarşamba günü sona erecek olan kritik toplantısına ve bu hafta yayımlanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanmış durumda.

Bu sabah ons altın 2320 dolar seviyesinde hareket ederken, yüzde 0,34’lük bir kayıpla şu anda 2330,15 dolar seviyesinden işlem görüyor. Altın için bugün belirlenen destek seviyesi 2311 dolar iken, direnç noktası 2351 dolar olarak gösteriliyor. Eğer destek seviyesi aşağı yönlü kırılırsa, 2291 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşanabileceği tahmin ediliyor. Olası yükselişlerde ise hedef 2377 dolar olarak belirlenmiş.

KCM Trade’in baş piyasa analisti Tim Waterer, kısa vadede altın fiyatlarının, faiz indirimlerinin ertelenmesi ihtimali nedeniyle baskı altında kalabileceğini belirtti. Waterer, altın fiyatlarının 2200 ile 2350 dolar aralığında istikrarını koruması durumunda, ABD’nin makroekonomik verilerindeki olası düşüşlerden faydalanabileceğini ifade etti.

Fed’in yarın başlayıp, 1 Mayıs’ta sona erecek toplantısında, gösterge faiz oranının %5,25 ile %5,5 arasında sabit tutulması bekleniyor. Waterer’a göre, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta şahin bir tutum sergilemesi ve güçlü istihdam verilerinin gelmesi durumunda, altın önemli destek seviyelerini test etmek zorunda kalabilir.

CME’nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar şu anda bu yıl gerçekleşebilecek tek bir faiz indirimini fiyatlıyorlar ve bu indirimin Kasım ayında gerçekleşeceği öngörülüyor. Bu gelişmeler, altın piyasasında önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleneceği konusunda belirleyici olacak.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler