Biden'ın borç tavanını çözen tasarıyı imzalaması sonrası Asya borsaları hareketlendi

Biden'ın borç tavanını çözen tasarıyı imzalaması sonrası Asya borsaları hareketlendi

Asya piyasaları, Biden'ın borç tavanı tasarısını imzalamasının ardından yükseldi.

A+A-

Asya-Pasifik piyasaları, ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin hafta sonu mali yükümlülüklerini yerine getirmemesini sağlayan borç tavanı yasasını imzalamasının ardından büyük ölçüde yükseldi.

Uzlaşmalı borç tavanı tasarısı Perşembe akşamı Senato'dan 63'e karşı 36'lık bir farkla geçti ve her iki taraftan da meclisin 60 oy barajını aşmak için yeterli desteği topladı. Çarşamba günü, yaklaşık 72 saat sonra 314-117'yi geçerek Meclis'ten geçti.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Pazartesi günü yüzde 0,26 artış gördü ve Cuma günkü seansta kaydettiği yüzde 4'lük artışın rallisini genişletti. Anakara Çin piyasaları, Şanghay Bileşik Endeksi marjinal bir düştü ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,25 düşüşle trendi destekledi.

Petrol vadeli işlemleri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Suudi Arabistan'ın petrol üretimini günde bir milyon varil daha kısma kararında başı çekmesiyle de yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225, Mayıs ayında küresel emsallerine liderlik ettikten sonra yüzde 1,67 artışla daha da yükselirken, Topix yüzde 1,4 artışla açıldı. Yatırımcıların izlemesi gereken bir sonraki seviye, Temmuz 1990'dan bu yana en yüksek seviyesini kıracak olan 32.644 seviyesi olacak.

Güney Kore Kospi yüzde 0,32 yükseldi ve Kosdaq marjinal bir şekilde yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200, ülkenin merkez bankasının yarınki faiz kararı öncesinde yüzde 1,07 yükseldi.

İlgili Haberler