BigChefs'i EYT vurdu

BigChefs'i EYT vurdu

Gedik Yatırım, 2023 Mayıs ayında halka açılan BigChefs ile yaptıkları video konferans toplantısı sonrası değerlendirmesini açıkladı. Açıklama erken yaşta emeklilik (EYT) değerlendirmesi dikkat çekiyor.

A+A-

2023 Mayıs ayında Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BIGCH)  22,50 TL'den halk arz edilmişti. BigChefs'in halka açıklık oranı yüzde 34,58, halka arz büyüklüğü ise 832,5 milyon TL olmuştu. Halka arzın ardından 44.11 TL'ye kadar yükselen  BIGCH hissesi 17 Ocak 2024'te 25.72 TL'den kapanış yaptı.

Gedik Yatırım, BIGCHEFS ile yapılan video konferans sonrasına, değerlendirmesini yayınladı.

İşte o not ve değerlendirmeler

EYT olumsuz etkiledi

3Ç23 Finansal Görünüm: Bu ziyaret notu 12 Eylül 2023 tarihinde yayınladığımız BigChefs ziyaret notunun devamı niteliğindedir. Bu notta şirket hakkında iş modeliyle ilgili daha detaylı ve derinlemesine bilgi ile şirketin uzun vadeli stratejilerine yer verilmiştir. Şirket 3Ç23’te hafif olumsuz sonuçlar açıklamış olup, bu görünümün ileriye dönük sürdürülebilir yapıyı temsil etmeyen tek seferlik bir durum olduğunu düşünüyoruz. FAVÖK marjı beklenenin üzerinde erken emekliliğe ayrılan çalışan sayısı (EYT) ve çalışanlarla ilgili artan diğer karşılıklar nedeniyle yıllık 362bp’lık daralma kaydetmiştir. Böylelikle FAVÖK yıllık bazda beklentilerin altında %61 artış (çeyreklik: -%16) kaydetmiş, reel olarak negatif büyüme sağlanmıştır. Hisse fiyatı ise, Eylül 2023 sonundan bu yana BIST-100 Endeksi’nin %29 altında performans sergilemiş ve %29 düşmüştür

Güneş enerjisi ünitesi faaliyete geçti

4Ç23 Görünümü ve 2024 yılı Beklentileri: 4Ç23’te tek seferlik maliyetlerin olmaması ve yeni bir merkezi deponun tam entegrasyonuyla sağlanacak maliyet avantajları ile beraber marjlarda toparlanmanın muhtemel olduğunu düşünüyoruz. Bu depo ile tüm gıda satın alımları tek elden yapılmakta olup, daha sonra sahip olunan ve franchise verilen restoranlara dağıtılmaktadır. Böylelikle şirket çeyreklik bazda “en az %30 sürdürülebilir FAVÖK marjı” olan kendi beklentisine yaklaşabilir ve 2023 yılının tamamında yıllık %96 artışla 1,75 milyar TL satış geliri, %82 yükselişle 434 milyon TL FAVÖK elde edebilir. Şirketin 2024 yılında, dahili elektrik kullanımından sağlanacak ek maliyet tasarrufu desteği sayesinde FAVÖK marjının %30'un üzerinde kalması beklenmektedir. Şirketin elektrik alımını yarıya indirecek olan, 1,9MW’lik güneş enerjisi ünitesi faaliyete geçmiştir (şirketin hali hazırdaki elektrik maliyetleri satış gelirlerinin yaklaşık %5’ini oluşturmaktadır). Şirket bu yıl elektrik üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı planlamaktadır. Sonuç olarak, sabit sayıda fiş beklentisi, şirketin 3 milyar TL’nin üzerinde satış geliri ve %30 FAVÖK marjı elde etmesi muhtemel olup, bu da sırasıyla %70 ve %107’nin üzerinde güçlü, reel büyüme oranlarına işaret etmektedir. Öte yandan, BigChefs maliyet avantajıyla tüketicilerin harcanabilir gelirinin daha düşük olduğu bir ortamda pazar payında artış yaşayabilir. Son olarak, 2024 yılında Türkiye dışında daha fazla restoran açma stratejisini sürdüren şirket, orta ve uzun vadede Türkiye'de ve uluslararası alanda inorganik büyüme fırsatları aramaya devam etmektedir.

Cazip sayılabilecek FD/FAVÖK

Değerleme Çarpanları ve Hisse Performansı: Şirketin oldukça düşük kaldıraçla mali yapısının olumlu olduğunu ve pazar payını arttırabileceği koşullarda faaliyet gösterdiğini düşünüyoruz. 2024 yılı beklentilerine göre hisse oldukça cazip sayılabilecek 3,1x FD/FAVÖK ile işlem görmektedir.

 

İlgili Haberler